Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sådan fodrer du havens fugle

Forbrugertip
Den kolde tid bliver altså lidt hyggeligere, når vi kan sidde indenfor i varmen og betragte de søde fugle, der hygger sig på foderbrættet. Men der et par simple huskeregler, som er vigtige at følge, hvis du skal have succes med at fodre havens fugle.

STOP ikke med at fodre, når du først er gået i gang, men fortsæt helt ind i foråret. Fuglene vender sig hurtigt til at finde maden relativ let. Mange vælger kun at fodre i den kolde periode, men faktisk har fuglene bedst af, at du fodrer dem året rundt.

 

SE OGSÅ: Hjemmelavet fuglefoder ♥ 3 søde og nyttige idéer til vinterhaven

 

FIND det rigtige sted til foderpladsen. Fuglene trives bedst et ugenert sted, men omvendt skal du også gerne kunne se dem fra stue- eller køkkenvinduet. Sørg for, at de har frit udsyn, så de kan holde øje med deres fjender. Er der mange katte i området, bør du placere foderbrættet på en glat stolpe, som kattene ikke kan klatre op ad.

►LÆS MERE: Haveliv - find inspiration på nettet

Annonce

 

VÆLG det rigtige foder. Mange småfugle har en høj forbrænding og skal derfor have så energitæt føde som muligt. Her er kerner som solsikkefrø, jordnødder, hampefrø og lignende gode, mens blandinger med majs, hirse og korn giver større spild. De forskellige arter af fugle har hver deres favoritfrø, så i stedet for at købe en færdig blanding, får du mere ud af at ”servere” frøene hver for sig. Gerne på hvert sit foderbræt eller hver sin foderstation.

 

SERVER også gerne fedt for fuglene, for om vinteren har de brug for så meget energi som muligt. Du kan sagtens lave dine egne fedtkugler, bare husk på, at fedtet skal være usaltet. Palmin eller svinefedt fungerer godt.

GIV dem frisk vand, så de både har noget at drikke og noget at plaske rundt i. Et fuglebad i haven indbyder til besøg – samtidig er det sjovt at se fuglene bade.

 

►LÆS OGSÅ: Ernas egern

 

SØRG også for, at der er naturligt fuglemad i din have, det kan være æbler bær, nødder eller insekter.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 18-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!