Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sådan sorterer du dit affald rigtigt

1
Forbrugertip
Hvis du kommer en papkasse i affaldsspanden til papir, bliver den ikke tømt, sparepærer skal behandles anderledes end almindelige glødepærer, og jord er ikke haveaffald. Det kan være svært at finde rundt i affaldsjunglen – bliv lidt klogere her.

PAP som f.eks. flyttekasser, bølgepap og toiletruller skal, i modsætningen til hvad mange tror, ikke i affaldsspanden til papir. I stedet skal det afleveres sammen med storskraldet i en bunke for sig. Vær også opmærksom på, at pap kun kan genanvendes, hvis det er rent. Derfor hører pizzabakker til i den almindelige dagrenovation.

 

PAPIR. Mange har en speciel affaldsspand til papir. Her kan du smide ugeblade, aviser, reklamer, kuverter, bøger og skrivepapir i. Hvis der er kommet maling eller mad på papiret, kan det ikke genbruges.

 

GLAS uden pant skal ikke i skraldespanden. Vinflasker, glas med babymad, ødelagte drikkeglas osv. kan nemlig sagtens smeltes om og genbruges til nye flasker. Det kan afleveres i én af kommunens glasbeholdere, der står opstillet ude i gaderne, i gårdene, ved rækkehuse og haveforeninger eller på genbrugsstationen. Krystal må dog ikke komme i glasbeholderen, da det indeholder bly, som ikke kan smeltes om.

Annonce

 

SPAREPÆRER og lysstofrør indeholder kviksølv og skal derfor afleveres sammen med farligt affald. Glødepærer kan du smide ud sammen med dit almindelige affald. Hvis du vil undgå kviksølvet, men samtidig spare på strømmen, kan du gå efter de nye LED-pærer.

 

HAVEAFFALD skal i en speciel container, det ved de fleste. Men dækker haveaffald alt, hvad der kommer fra haven? Ikke helt – jord og grus tæller ikke med og skal på genbrugsstationen. Beholdere eller sække med haveaffald bliver hentet fast ni gange om året i sæsonen. Husk, at du kun må bruge papirsække til haveaffald.

 

BATTERIER. Danskerne bruger omkring 100 mio. batterier om året, og over halvdelen ryger ud med det almindelige affald, hvilket skader miæjøet. Batteriet skal afleveres i en genbrugsbeholder til batterier. Du finder den på din lokale genbrugsplads, hos enkelte forhandlere og i nogle boligafdelinger.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 19-08-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
15 mar 2016 06:28

Husk også at computere skal afleveres på genbrugspladsen, da der er mange skadelige stoffer i en bærbar (se her).

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!