Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sådan sparer du penge på varmeregningen

Forbrugertip
En lang, kold vinter kan betyde en stor varmeregning, så derfor guider vi her til, hvordan du kan spare lidt på varmeregningen, uden at skrue ned for varmen.

1. Luft ud kortere tid, men oftere
For at undgå at dine rum bliver afkølet alt for meget, når du lufter ud, så prøv at lufte ud kortvarigt, men flere gange i løbet af dagen. Eksempelvis et par minutter fem gange om dagen - længere perioder med gennemtræk afkøler din bolig for meget. Og husk at slukke radiatorerne, når du lufter ud.

 

2. Brug gardiner og persienner
Dine gardiner eller persienner kan bruges som ekstra isolation mod kulden, hvis du trækker dem for, når det bliver rigtig koldt. De forhindrer simpelthen varmetab fra vinduerne. Træk dog ikke gardiner og persienner for, når der er solskin, da denne hjælper med at varme din bolig op.

 

3. Sørg for at dine vinduer er lukkede og tætte
Brug begge hasper, når du lukker vinduet, og sørg for at vinduet slutter tæt, når det er lukket. Der kan sive meget varme igennem et utæt vindue!

Annonce

 

4. Pas på med at tildække radiatoren
En radiator skal have en afstand på mindst 20 cm til nærmeste møbel, ellers får varmen svært ved at fordele sig i rummet, og radiatoren afgiver mindre varme.

 

5. Brug alle radiatorer
Det er billigere for dig at tænde alle radiatorer på middel varme i stedet for at lade én radiator trække hele læsset med at få varmet op. Prøv også at have en nogenlunde ens temperatur i alle rum, da der ellers vil kunne forekomme træk. Hvis du vil have et køligere soveværelse, så sørg for at holde døren lukket.

Tekst: Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 24-01-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!