Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 gode tip: Sådan undgår du duggede ruder

Forbrugertip
Der kommer dug på ruderne, fordi husstandens beboere – både dyr og mennesker – udleder fugt gennem ånde, sved og de ting, vi foretager os. At der kommer dug på vinduet, er derfor et tegn på, at man ikke lufter nok ud i forhold til, hvor meget fugt der dannes i boligen.

Luft ud. Det bedste middel mod duggende vinduer er at huske at luftƒe ud fl„ere gange dagligt. Indeklimaeksperter er enige om, at den optimale udluƒftning sker ved gennemtræk 2-3 gange om dagen af 5-10 minutters varighed.

 

LÆS OGSÅ: Ekspertens tip til den bedste vinduespudsning

 

Tør fugten af vindueslisterne. Hvis vandråberne får lov at blive siddende i kanten på vinduet, kan der opstå skimmelsvamp. Skimmelsvamp kan give hovedpine, irriterede øjne, næse og luƒveje og i værste fald også åndedrætsbesvær.

 

Brug emhætten under madlavningen, og luk døren, når du går i bad.

 

LÆS OGSÅ: 5 gode råd til et sundere indeklima

Tør ikke vasketøj indenfor. Indendørs tøjtørring øger fugtigheden i rummene og skaber et dårligt indeklima. Temperaturen er faktisk ikke afgørende for, hvor hurtigt tøjet tørrer, så hvis du har en carport eller overdækket terrasse, tørrer det ‰nemtt, selv om det er frostvejr.

Annonce

 

Hold en ensartet temperatur. Når varm luftƒ kommer ind i et uopvarmet rum, stiger luƒftfugtigheden, og så dugger ruderne. Der bør ikke være under 17 grader i din bolig, og der må helst ikke være mere end 4-5 graders forskel på de varme og kolde rum.

 

Skift vinduet, hvis duggen sidder mellem glaslagene. Så er dit vindue nemlig punkteret og har mistet sin kuldeisolerende egenskab. Du kan også med fordel skiƒe vinduet, hvis det kun har ét lag af glas. Det kan være en dyr måde at komme duggen til livs på, men til gengæld sparer du penge på varmeregningen.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 03-02-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!