Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 gode råd: Spar på strømmen i julen

1
Forbrugertip
Har du også lagt mærke til at elregningen vokser gevaldigt i december? Alene juleaften bruger vi danskere ekstra strøm for 10 millioner kroner og i hele julemåneden kommer både lys, fjernsyn og køleskab gerne på overarbejde. Derfor har vi her samlet 5 konkrete råd til, hvordan du kan spare på strømmen i julen.

 

LYSKÆDER ser ƒotte ud i vintermørket, men de sluger også rigtig meget strøm. Du kan indstille en timer, så de kun er tændte nogle timer hver a…en, og ellers er det en god idé at gå e…er LED-pærer i kæden i stedet for glødepærer. De er lidt dyrere, men det kan betale sig, for hvis du ski…er dine pærer på 15 watt ud med pærer på 2 watt i en julekæde med 25 pærer, kan du spare 156 kroner pr. lyskæde.

 

LÆS OGSÅ: 9 nemme veje til at blive mere miljøvenlig

 

MADEN sluger meget strøm i december, men du kan tage toppen af elregningen ved at lægge låg på gryden, når du koger kartoƒer, tø stegen op i køleskabet, før du tilbereder den, lave risengrøden færdig under dynen, sætte anden ind i ovnen, så snart du tænder for ovnen, og anvende gryder og pander, der ikke har en bulet bund. De bruger nemlig 50 procent mere strøm.

Annonce

 

FJERNSYNET er tændt mere i december end i årets øvrige måneder. Nogle “ernsyn har en strøm-besparende funktion, du kan slå til. Der er også penge at spare, hvis du slukker på kontakten og ikke kun på “ernbetjeningen. Måske er det også en idé at lave en “ernsynsfri a…en en gang om ugen.

 

LÆS OGSÅ: Sådan får du en lav varmeregning

 

LYSET. Mange mennesker i huset ved juletid betyder som regel også, at der bliver tændt lys overalt. Sørg for, at lyset ikke brænder i de rum, hvor I ikke opholder jer.

 

KØLESKABET kommer på overarbejde i december, hvor der skal være plads til julemad, sodvand og øl. Men hvorfor ikke bruge den naturlige lave temperatur udenfor til at køle ned med? Sodavand kan sagtens holde sig kolde udenfor, ligesom du kan køle rester af julemaden ned på terrassen, før du kommer den i køleskabet.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 16-12-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
28 nov 2016 13:45

Der mangler lidt Køkken tips: 

Traditionelt er juleferien en tid til lækker mad delt med dejligt selskab. Dette år, når du tænker på dine gaver, kan du give en tanke til de bæredygtige energikilder, så du kan forberede disse kulinariske lækkerier så nydes af familie og venner.

Dagens nye køkkenmaskiner bruger næsten 50 procent mindre energi end de bygget blot et årti siden. Stadig, når ferietid ruller rundt, kan dine energiregninger stige betydeligt, hvad med din komfur, ovn og opvaskemaskine kører overarbejde, og døren til dit køleskab stående åben ofte som familiemedlemmer søger efter skjulte godbidder.

Heldigvis er det ikke svært at følge simple råd:

Åbn ikke ovndøren at tage et kig på, hvad der madlavning indeni. I stedet tænde for ovnen lys og kontrollere madlavning gennem ovnen vindue. Åbne ovndøren sænker temperaturen inde - med så meget som 25 grader - hvilket øger kogetid og affald energi.

Så længe ovnen er tændt, kok flere elementer på samme tid. Bare sørg for du lader plads nok til varmen kan cirkulere rundt om hver gryde og pie plade.

Kilde: https://groenforskel.dk/baeredygtighed/

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!