Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 simple råd: Undgå mavepine i sommervarmen

Forbrugertip
Når temperaturen stiger, formerer bakterierne sig med lynets hast. Derfor kan sommeren hurtigt blive forvandlet til et mavepine-mareridt, hvis ikke du følger et par ganske simple regler.

HUSK en køletaske, når du tager på stranden. En madpakke, der har ligget og stegt i en varm taske, er en ren bakteriebombe – og smager desuden ikke særlig godt.

 

HOLD øje med temperaturen i køleskabet, for når temperaturen stiger udenfor, kan køleskabet have svært ved at følge med, og du skal måske skrue yderligere ned for det. Der skal normalt være fem grader i køleskabet, men opbevarer du fisk, friske rejer eller muslinger, må temperaturen ikke overstige to grader.

 

SÆT ikke pålæg tilbage i køleskabet, hvis det har stået på havebordet i solen i flere timer. Bakterier trives nemlig rigtig godt i varmen, og du kan derfor få en grim madforgiftning, hvis du gemmer leverpostej, fiskefrikadeller og spegepølser til dagen efter. Det allerbedste er kun at sætte det frem på frokostbordet, som du regner med, bliver spist. Er der rester, så smid dem ud.

Annonce

 

RENGØR din drikkedunk hver dag i opvaskemaskinen eller med en flaskerenser, der kan komme helt ned i den smalle flaske. Når du drikker direkte af drikkedunken, kommer der automatisk bakterier tilbage i vandet, derfor er det også en god idé ikke at dele den med andre.

 

HOLD det rå kød adskilt fra grøntsagerne, når du griller. Bare én dråbe kødsaft på din majs kan give dig en forfærdelig mavepine. Du må heller ikke bruge den samme tang til det rå kød og det færdigstegte kød, ligesom du altid skal vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

 

SØRG for, at isterningebakken er helt ren, før du fryser en ny omgang isterninger ned. Lad også være med at stikke fingrene ned i vandet, når du laver isterningerne.

 

SKIFT karklud hver dag, for når temperaturen i køkkenet stiger, formerer bakterierne sig hurtigere. Af samme grund skal du også skifte viskestykker ofte, ligesom du ikke skal genbruge håndklæder i for mange dage – det gælder også dit badehåndklæde.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 29-07-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!