Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 gode tip: Gør havemøblerne solskinsklar

Forbrugertip
Her har vi samlet 6 gode tip til, hvordan du nemt får gjort dine havemøbler klar til endnu en sommer.

DEM I PLASTIK:

FJERN JORD og andet snavs fra møblerne. Herefter vasker du dem grundigt ind i koncentreret universalrengøring med en svamp (husk handsker). Lad blandingen sidde på i ti minutter, før du skyller efter med vand. Husk at gøre det et sted, hvor vandet løber ned i et afløb og ikke direkte ud på græsset i haven.

 

LAD MØBLERNE TØRRE. Er de stadig meget beskidte, f.eks. efter fugleklatter, kan du slibe dem med et slibe- og polermiddel – f.eks. wienerkalk.

 

GIV DEM EN VOKSBEHAND„LING, uanset om de er blevet slebet eller ej. Det giver havemøblerne en flot, blank overflade og gør dem mindre modtagelige over for snavs, brug f.eks. et gulvplejemiddel med voks eller en bilshampoo med voks.

Annonce

 

DEM I TRÆ:

BØRST FØRST jord og andet skidt af møblerne med en stiv børste. Er dine træmøbler malet eller lakeret, rengør du dem med universalrengøring blandet op med vand. Er de derimod oliebehandlede, skal de rengøres med et specielt træ-rengøringsmiddel, der som regel kan købes samme sted som møblerne. Stil dem herefter i solen og lad dem tørre.

 

SLIB MØBLERNE ad to omgange, først med groft sandpapir, herefter med fint. Slib altid med årerne. Fjern støvet med en tør klud eller et viskestykke.

 

VÆLG EN OLIE eller en maling, der passer til den type træ, dine møbler er lavet af. Sørg for at male og oliere på en tør og lun dag, men undgå direkte sol. Især enderne på træet skal du være omhyggelig med at mætte med olie eller maling. Dine malede havemøbler bliver pænest, hvis du giver dem en grunder først og lader dem tørre til næste dag. Havemøbler skal som regel have to lag maling eller olie for at blive pæne.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 15-04-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!