Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 smarte tips: Slip for fluer i planter og stuer

1
Læsertips
Sommertid er ikke kun cykeltid, soltid og grilltid, det er også fluetid. Fluer der summer os om hovedet i stuerne, og fluer der sværmer om vores potteplanter. Og skønt de er irriterende, så fat mod, for her er 7 fantastiske tips til hvordan du slipper af sværmerne.

 

Laurbarblad mod fluer

Hvis du har problemer med små fluer i potteplanterne, så prøv at knuse et laurbærblad og drys det pa jorden i planterne. Det bryder fluerne sig ikke om og forsvinder med det samme.

P.F., Bindslev

 

Nelliker mod plante-fluer

Jeg fik for år tilbage en flot plante i fødselsdagsgave. Desværre havde den små fluer, som sværmede i stuen konstant, og den havde også held til at smitte flere af mine andre planter. Jeg fik af en nabo det råd, at jeg skulle stikke et par tørrede nelliker ned i jorden ved hver plante. Dette råd fulgte jeg, og i løbet af få dage var fluerne forsvundet. Hvert år, når jeg planter mine blomster om, sætter jeg et par tørrede nelliker ned i jorden ved hver plante, og jeg har ikke haft en flue, siden jeg begyndte med denne kur.

Annonce

I.J., Aalborg

 

Jag fluerne væk med tomater

De fleste kender sikkert til problemet med irriterende fluer inden døre. Men hvis du sætter en tomatplante uden for døren, holder fluerne sig væk. De bryder sig nemlig ikke om tomater.

C.N., Esbjerg

 

Purløg mod fluer

Hvis du er plaget af fluer indendøre, så sæt en buket blomstrende purløg i det åbne vindue. Så slipper du for, at fluerne flyver ind, da de ikke bryder sig om purløg. Desuden er sådan en buket køn at se på.

R.T.M., Auning

 

Vand uden fluer

Er du træt af at finde en flue eller hveps i din vand, ol eller vin, er her et billigt trick: Brug laget fra Pringles-chips som lag pa vandkarafler, vand- og vinglas. Det passer perfekt til de fleste glas, og så kan det oven i købet gå i opvaskemaskinen.

L.K., Herning

 

Undgå fluepletter på vinduerne

I øjeblikket er der mange fluer, og det ser ikke kønt ud med flue-pletter på vinduerne. Problemet er løst, hvis du skærer et løg i små stykker, hælder halvanden liter kogende vand over, lader det køle af og derefter pudser vinduerne med løgvandet. Så holder fluerne sig væk.

H.E., Hobro

Tekst: Lisa Hvideg
Foto: Alamy
Publiceret: 20-08-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
30 sep 2016 11:25

De små fluer er ganske harmløse men vil du af med dem, stikker du bare en ubrugt tændstik i jorden, så svovlet er ca. et par mm over jorden og de er væk i løbet af et par dage. Hvis de efter et år eller to, kommer tilbage, stikker man en ny tændstik i jorden. Så bliver det ikke nemmere ;-)

MVH

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!