Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

10 gode tip: Sådan holder du insekterne væk …

Læsertips
Sommeren er ved at være over os, og med den kommer også uvelkomne gæster i form af myrer, myg og bladlus i haven og på terassen. Så i denne uge har vi udvalgt ti gode tips og tricks til dig, så du kan bruge krydderurterne fra din urtehave til at komme af med de ubudne gæster, og sågar lindre ubehaget, hvis du er blevet stukket.

 

Fordriv bladlus med hvidløg

Bladlus kan ikke lide lugten af hvidløg. Så hvis du er generet af dem i din have, så prøv at presse 2-3 fed hvidløg og bland dem med en halv liter vand. Lad blandingen stå et døgns tid, si hvidløgene fra og sprøjt havens roser med hvidløgsvandet. Så forsvinder bladlusene, og du undgår samtidig gift i haven.

C.N., Esbjerg

 

Nellike mod myrer

Hvis du døjer med myrer, kan du drysse et brev stødt nellike ud, hvor myrerne færdes. Det er ikke giftigt og virker.

A.J., Gandrup

 

Skræm myrerne væk med hvidløg

Hvis du er plaget af myrer i grønsagerne, så prøv at stikke et par fed hvidløg i jorden  rundt omkring grønsagerne. Det bryder myrerne sig ikke om og holder sig derfor væk.

Annonce

A.L.L., Ringe

 

Persille fjerner kløen

Er man så uheldig at blive stukket af en myg, så tag en stilk persille og gnid det godt med stilken mod myggestikket. Saften i stilken tager kløen. Et nemt og billigt middel mod ubehaget.

U.K., Ringkøbing

 

Væk med bierne

Lykken er at spise udenfor i det danske sommervejr, men knap så hyggeligt er det at få besøg af fluer, bier og hvepse.  Jeg har fundet ud af, at de ikke kan fordrage basilikum, så jeg stiller altid en fin urtepotte med frisk basilikum som blomst“ på bordet. Nu kan vi spise i fred uden at få ubudne gæster!

K.K., Hvidovre

 

Mynte mod myrer

Hvis man vil slippe af med myrerne indendørs på en hurtig og billig måde, skal man bare give dem et par dråber pebermynte, hvor de kommer ind, og de er pist væk med det samme.

L.C., Nakskov

 

 

 

 

Jag fluerne væk med tomater
De fleste kender sikkert til problemet med irriterende fluer inden døre. Men hvis du sætter en tomatplante uden for døren, holder fluerne sig væk. De bryder sig nemlig ikke om tomater.
C.N., Esbjerg 

 

Agurk fjerner kløen

Har du været så uheldig at blive bidt af en myg eller et andet insekt, så prøv at lægge et par tynde  skiver agurk på stikket og gnid lidt, hvor det klør. Så stilner kløen af. Du kan også bruge agurkeskiver til røde babynumser, solskoldninger, trætte øjne, eller hvis du har været for tæt på en brændenælde.

L.M.S., Fårvang

 

Citronsaft mod myg

Da jeg let bliver stukket af myg, har jeg med stort held brugt det råd at komme lidt citronsaft i et glas og sat det i et  vindue, der har stået åbent om natten. Myggene kan ikke lide duften af citron, og jeg har dermed undgået myggestik.

P.N., Hadsten

 

Tagetes mod myrer

Plant en tagetes i en lille krukke og sæt den på bordet. Lugten af blomsten holder myrerne væk.

H.J., Sønderborg

 

Har du et andet et godt husholdningstip,du vil dele med os?

Så send det til os på laesertips@hjemmet.dk eller skriv her i kommentarfeltet nederst på siden.

 

Tipsene udvælges af redaktionen, men gennemprøves ikke. Brug sker på eget ansvar.

Tekst: Lisa Hvideg
Foto: Alamy
Publiceret: 13-05-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!