Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

14 forrygende tips og ideer til en vellykket påske

Læsertips
Klip et gækkebrev i servietter, brug en påskelilje som dråbefanger, pynt en festlig påskelagkage, farv dit bagværk gult og meget meget mere. Her deler Hjemmets læsere deres bedste påskeråd med dig:

 

Gækkebrev af kageserviet

Da jeg ikke er så god til papirklip, men alligevel gerne ville lave et gækkebrev, fandt jeg på at tage en kageserviet og klistre et digt på, som jeg havde skrevet på computeren. Derefter fandt jeg en vintergæk i haven, som jeg pyntede brevet med.

K.A., Vallensbæk Strand

 

Hjemmelavede påskeæg

Nar jeg koger æg til påske, koger jeg dem i hver sin gryde og tilsætter frugtfarve, rødbedesaft, gurkemeje eller persille. Det ser rigtig festligt ud.

C.T., Bredebro

 

Piberenser som dråbefanger
Når jeg serverer vin, sætter jeg altid en piberenser omkring flaskehalsen som dråbefanger. Så risikerer jeg ikke, at der kommer vinpletter på dugen. Dråbefangeren pynter jeg f.eks. med små flag til fødselsdag, røde hjerter til bryllup og en lille påskelilje til påske. Det vækker altid begejstring hos gæsterne.
E.N., Vejby

Annonce

 

Mangler du inspiration til skønne påskelækkerier? Så find dem på hendesverden.dk

 

Flot gult brød til påskebordet

Hvis du tilsætter ca. 1 ⁄3 majsmel, nar du skal bage brød til påske, får du et flot gult brød til dit påskebord.

K.N., Bagsvard

 

Skil ægget

Når æggeblommen og -hviden skal skilles fra hinanden, slås ægget ud pa en tallerken. Sæt et glas over blommen, og så er det bare at hælde hviden fra.

Y.K., Roskilde

 

Påskelagkage

Skal der fejres fødselsdag i påsken, kan lagkagen gores festlig, hvis man kommer lidt gul frugtfarve i glasuren og skriver navn og alder med grøn pyntegele midt pa glasuren. Det ser flot ud med hvidt flødeskum i kanten.

M.G., Bagsvard

 

Se også: Sådan klipper du 2 fine gækkebreve + 19 sjove gækkevers

 

Rede til æggene

Lav en rede af hængebirkekviste, der snores lidt stramt som rede. Lag dem i et fad eller en skal, evt. med en papbund under. Her lægges små pynteæg eller almindelige ag, der f.eks. koges med løgskaller (for farven), og som serveres til morgenmad eller frokost.

G.S., Slagelse

 

Hurtig påskehilsen

Selv om man ikke har de store evner med saks og papir, kan det godt lade sig gøre at klippe gækkebreve. Tag blot en kageserviet i papir, fold den et par gange og klip nogle trekanter ud. Hæng gækkebrevet på grene i en vase eller send nogle til venner og familie. Så kan selv fummelfingre holde den smukke, gamle tradition i hævd.
R.T.M., Auning

 

Pynt kagen med gækkebrev

Hvis du vil gøre kagen til påskebordet ekstra festlig, kan du klippe et gækkebrev i kagens størrelse, lægge det på kagen (hold det evt. fast med nåle) og drysse flormelis ud over kagen/gækkebrevet gennem en tesi. Derefter fjernes gækkebrevet forsigtigt, og du har en kage med det smukkeste gækkebrevsmønster.

M.B., Ikast

 

 

 

Gule påskebrød

Hvis du bager brød til påske, så prøv at tilsætte en smule gurkemeje i dejen. Gurkemeje kan ikke smages, men brødet får en flot gul farve, og det ser rigtig festligt ud. Du kan også hælde lidt gurkemeje i glasuren og smøre det på chokoladekagen eller lignende.

S.K., Kr. Såby

 

Væk påskeliljerne

Når du køber sovende påskeliljer og gerne vil have dem til at springe hurtigt ud, kan du klippe 2-3 cm af stilken samt den yderste spids af blomsten. Sæt dem derefter i varmt vand. Efter 1-2 dage står blomsterne i fuldt flor.

J.S., Aalborg

 

SE OGSÅ: Uimodståelige påskefristelser: 2 skønne kager på Boligliv.dk

 

Pynt til påskebordet

Når dine fyrfadslys er brændt ned, kan de anvendes som bordpynt. Læg blot en lille tot vat i bunden, hæld lidt karsefrø over og tilsæt et par dråber vand. I løbet af et par dage har du de sødeste små dekorationer. Hvis du sætter en lille påskekylling eller et minipåskeæg i hver, har du den fineste pynt til påskebordet.

K.N., Bagsværd

 

Påskeleg i haven

Ifølge gammel tradition skal børnene hver påske på æggejagt i haven. De voksne gemte et vist antal æg, som børnene skulle ud at finde. I vores familie holder vi liv i traditionen, men erstatter æggene med små, folieindpakkede chokoladeæg. Det er en stor succes hos børnene, som hvert år glæder sig til denne hyggelige påskeleg.

N.L., Køge

 

Læs også: Sådan farver du æg med bladmotiv på BoligLiv.dk

 

 

Har du et andet et godt husholdningstip, du vil dele med os?

Så send det til os på laesertips@hjemmet.dk

 

Tipsene udvælges af redaktionen, men gennemprøves ikke. Brug sker på eget ansvar.

 

 

Vil gerne puste æg, men er bange for salmonella – hvad gør jeg?
Jeg plejer at puste æg ud sammen med mine børnebørn til påsken, men nu er jeg blevet i tvivl, om det er forsvarligt med hensyn til faren for salmonella?
V.K.

 

Lissi Kraybørre, Hjemmets forbrugsekspert svarer:
Du kan stadig hygge dig med at puste æg ud til påske uden at risikere helbredet. Du kan nemlig desinficere ægget med sprit. Hvis du prikker hullet i skallen og blommen med en lang nål eller hæklenål, så æggemassen næsten kan løbe ud af sig selv, behøver du måske slet ikke at puste med munden.

 

Risikoen for at blive smittet med salmonella er dermed minimal.

 

Tekst: Hanne Bang
Foto: Istock
Illustreret af: Ida Gantriis
Publiceret: 04-04-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!