Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 gode råd: Hold køkkenet rent når du bager

Læsertips
Vi elsker at bage, vores læsere elsker at bage, naturligvis. Der er intet så lækkert, som en friskbagt bolle eller en hjemmelavet lagkage, men rengøringen bagefter er desværre ikke altid lige så sjov. Vi har derfor samlet 6 gåde råd, til hvordan du slipper nemmere fra rengøring og oprydning, efter du har bagt.

 

Nem rengøring efter dej

Når man skal gøre dejskålen ren, er det nemt at bruge en engangsvaskeklud. Dejen hænger i kluden, og man er fri for at få det på børsten eller i vasken.

I.L., Skive

 

 

Styr på nødderne

Hvis man kun skal hakke nødder på skærebrættet, kan man strø lidt sukker på forinden. Sukkeret forhindrer nødderne i at springe uden for skærebrættet og ud over hele køkkenbordet.

H.N., Esbjerg

 

Se også: Lækker nøddekage med citroncreme

 

 

Ælt dejen med handsker

Dej sidder ofte fast i hænderne, når man ælter. Men prøv næste gang at tage et par tynde engangs-gummihandsker på, der er gnedet ind i et par dråber olie. Så bliver det meget lettere at ælte dejen, og den  hænger ikke i. Handskerne kan skylles efter brug med lidt sulfo, mens du stadig har dem på. Tør dem, og de er klar til næste gang. Ringer telefonen under æltningen, er det nemt at tage den ene handske af.

Annonce

I.B., Aalborg

 

 

Slip let-dej

Når jeg bager boller og gerne vil spare på melet, gør jeg begge hænder fugtige i koldt vand, hver gang jeg skal forme en bolle af dejen. På den måde bliver bollerne ikke så tørre, og dejen slipper lettere fingrene.

M.L., Kokkedal

 

Se også: Skønne boller

 

 

Knus makronerne med kagerullen

Når jeg skal knuse makroner til en kompot eller trifli, kommer jeg dem i en frysepose og kører henover med kagerullen. Det tager ikke lang tid, og jeg slipper for rengøring bagefter, da jeg blot kasserer fryseposen.

C.T., Bredebro

 

Se også: Lækker æblemakronstang

Har du et andet et godt husholdningstip,du vil dele med os?

Så send det til os på laesertips@hjemmet.dk eller skriv her i kommentarfeltet nederst på siden.

 

Tipsene udvælges af redaktionen, men gennemprøves ikke. Brug sker på eget ansvar.

Tekst: Lisa Hvideg
Foto: Alamy
Publiceret: 21-05-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!