Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nemt og billigt: Sådan laver du selv hundegodbidder og kattelegetøj

Læsertips
Vi elsker vores hunde og katte, så selvfølgelig skal have det godt. Her har vi samlet en række tips til, hvordan du kan gøre det ekstra godt for dine firbenede venner.

 

Legetøj til killingerne

I stedet for at købe dyrt kattelegetøj har jeg puttet tørfoder i et billigt tandkrus med fire huller i låget. Så kan killingerne ellers gå i gang med at trille med den og finde ud af at få tørfoderet ud. Det er en god beskæftigelse for ungerne og samtidig en fornøjelse at se på.

C.T., Bredebro

 

Opskrift på hæklet kat fra Hendes Verden

 

Billigt legetøj til hunden

Jeg passer tit hund, og for at underholde den lægger jeg nogle godbidder i en plasticflaske uden at skrue låget på. Hunden kan have meget fornøjelse af at lege med flasken og få maden ud.

G.P., Nørresundby

 

Køl hunden ned

Når vi skal have hunden med i bilen en varm sommerdag, skyller vi et håndklæde op i koldt vand og lægger det over ryggen på hunden. Det køler den ned, så den ikke ligger og puster og stønner. Hvis vi skal køre langt, tager vi et ekstra håndklæde med i en plasticpose, så klarer vovsen fint nogle timers køretur.

Annonce

R.H., Juelsminde 

 

 

                 

 

Tegning: Ida Gantriis

 

 

Lidt sjov til vandhunden

På en varm dag kan jeg anbefale følgende til hunde (og deres ejere): Sæt en vippevander til hunden og skru op for vandet, så vandet når lidt over hundens højde – samtidig med at den leger med vandet, bliver den afkølet og veltilpas i varme.

H.N., Esbjerg

 

Godbidder til hundene

Mine børnebørn har to store hunde, og de forventer en godbid, når jeg kommer. Derfor køber jeg et skiveskåret rugbrød på tilbud, skærer det i tern og tørrer det i ovnen. Så har jeg altid en stor dåse godbidder at tage af, og det er samtidig billigt og sundt for hundene.

A.P., Korsør

 

Se din hunds horoskop her

 

Hjemmelavede hundekiks

Gem endestykkerne fra rugbrødet, og væd dem i en god sovs eller suppe. Bag dem i ovnen ved høj temperatur i to minutter, og skær dem ud i små bidder, mens brødet stadig er lunt. Hunden elsker dem, og intet går til spilde.

K.T.V., Skærbæk

 

 

Godt råd fra Hjemmets forbrugerekspert Lissi Kraybørre:

Billigt hundefoder lige så godt som dyrt

Det koster mange tusinde kroner årligt at fodre en hund i labradorklassen. Men ved at vælge det billige tørfoder frem for de dyre mærker, kan der spares ca. 3.500 kr. om året, skriver Tænk. Så længe hunden trives og er sund og rask, er der ingen grund til at købe det dyre foder. De indeholder nemlig alle sammen det, det skal, da alt fuldfoder til hunde følger de samme internationale standarder for sammensætning af fedt, proteiner, vitaminer og mineraler i foderet. Uanset prisen på foderet er hovedingrediensen korn efterfulgt af kød og kødbiprodukter, som er affaldsprodukter fra slagterier og er uegnet til menneskeføde.

Har du et andet et godt husholdningstip,du vil dele med os?

Så send det til os på laesertips@hjemmet.dk eller skriv her i kommentarfeltet nederst på siden.

 

Tipsene udvælges af redaktionen, men gennemprøves ikke. Brug sker på eget ansvar.

Tekst: Lisa Hvideg
Foto: Alamy
Publiceret: 04-06-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!