Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Læsernes bedste råd: 13 gode tip til strygetøjet

Læsertips
Hader du også, når strygetøjet driller og krøller? Så fortvivl ej – vi har samlet læsernes bedste råd til at få strygetøjet helt glat + en masse andre praktiske tip til, hvad strygejern og strygebræt også kan bruges til derhjemme.

 

1. Husk altid at indstille strygejernet på den rette temperatur
Kig på strygeanvisningen i tøjet - er strygejernet for koldt, kan tøjet ikke stryges, og har du indstillet strygejernet på en for høj temperatur, risikerer du at ødelægge tøjet.

2. Start med de laveste temperaturer
Begynd med det tøj, der kræver mindst varme – det er nemmere at skrue op for strygejernet, end at skrue ned – og så risikerer du heller ikke at komme til at bruge et strygejern, der er for varmt.

3. Husk at afkalke
Bruger du et dampstrygejern, er det vigtigt at du husker at afkalke det regelmæssigt med enten citronsyre, eller det produkt producenten anbefaler.

 

Strygning med omtanke
Jeg har nogle hæklede servietter, og når jeg skal stryge dem, lægger jeg først et stykke smørrebrødspapir over dem. Derved undgår jeg, at strygejernet sætter sig fast i trådene.
B.A., Vedbæk

Annonce


Regnvand til dampstrygejern
Jeg opsamler regnvand og filtrerer det gennem et kaffefilter. Det filtrerede regnvand bruger jeg i mit dampstrygejern. Det har jeg gjort i mange år, og strygejernet er altid komplet fri for kalk.
A.P., Nyborg

Æggeur som påmindelse
Når jeg stryger mit tøj, sætter jeg æggeuret på en time. Så behøver jeg ikke at være bange for at glemme at slukke for strygejernet, hvis telefonen skulle ringe, eller andet forstyrrer mig under strygningen. Jeg får jo en påmindelse.
R.M., Auning


Undgå blanke kraver
Når jeg stryger kraver på mine skjorter, kjoler etc., lægger jeg altid det nederste af tøjstykket over kraven. Så undgår jeg, at kanterne bliver blanke af strygning.
E.J., Horsens
Lange, glatte duge
Meget lange duge holder faconen fint, hvis de efter strygning eller rulning bliver hængt op på en buksebøjle. Så behøver man ikke at folde dem så mange gange, for at få plads til dem i skabet, og det ses, når de bliver lagt ud på bordet.
G.J., Nykøbing F

Skrab strygejernet
Hvis du har været så uheldig at brænde bunden af strygejernet, så prøv at bruge skraberen, der er beregnet til de glaskeramiske kogeplader. Så bliver bunden helt glat, og strygejernet stryger fint igen.
C.N., Esbjerg

 

Det kan du også bruge strygejern og strygebræt til:

Brug strygebrættet til fester
Når jeg inviterer gæster og har brug for lidt ekstra bordplads, inddrager jeg altid strygebrættet. Jeg laver først en smuk opdækning på spisebordet. Derefter dækker jeg også strygebrættet med en fin dug og stiller det ind til væggen i nærheden af spisestuen. På den måde får jeg alle tiders anretterbord, hvor der er god plads til servietter, ekstra fade, og hvad jeg ellers har brug for at stille væk.
M.H., Nyborg

Stryg ridserne i træ væk
Hvis du har fået en ridse eller et hak i f.eks. din trappe, kan du lægge en fugtig klud på ridsen og sætte et varmt strygejern ovenpå. Fugtigheden fra kluden trænger ned i træet og får det til at rejse sig igen. Metoden kan kun bruges på ubehandlet og olieret træ.
A.K., Roskilde

Stryg pletten væk
Hvis man har fået en hvid plet på et lakeret bord eller gulv pga. fugt eller en varm genstand, kan den stryges væk. Læg et viskestykke på pletten og stryg hen over det med et strygejern. Så forsvinder pletten lige så stille.
H.A., Støvring

Fjern stearin fra dugen
Har du fået stearin på dugen eller lignende, så løft forsigtigt den størknede del af. Læg herefter et stykke køkkenrulle over pletten og varm den op med et strygejern. Flyt køkkenrullen og gentag mange gange. Herefter dækker du pletten med opvaskemiddel og vasker stoffet.
M.B., Ikast

 

 

Tekst: Hanne Bang
Illustreret af: Ida Gantriis
Publiceret: 03-10-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Om Julie Svarrer

Dit FORBRUG

 

Har du spørgsmål om forbrug eller et godt tip, du gerne vil dele med læserne?

 

Skriv til Hjemmets forbrugerjournalist Julie Svarrer på 

julie@hjemmet.dk 

eller send et brev til Hjemmet, Strødamvej 46, 2100 København Ø.

 

Kommer dit læsertip i bladet, får du en gavecheck på 100 kr.