Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Læsernes bedste råd: 15 festlige tips til fødselsdag & fest

Læsertips
Skal der være fest, så lad der være fest! Her får du Hjemmets læseres bedste råd og tips til festlige fødselsdage og uforglemmelige fester.

En dejlig sensommergave

Er der en i familien eller vennekredsen, der har fødselsdag, så giv et gavekort til en fælles skovtursdag med medbragt mad. Hyggeligt og billigt!
L.M., Nibe

 

De flotteste lagkager

Frosne bær som pynt på en flødeskumslagkage giver ofte farve fra sig på fløden. Hvis du dypper bærrene i kartoffelmel, holder de på saften og farver ikke flødeskummet.
B.P., Otterup


Til fødselaren

En god gaveidé til fødselsdagsfesten er at forære et fotoalbum og lægge et gavekort ved, hvorpå du skriver, at albummet kan ombyttes med billeder fra dagen.

R.H., Juelsminde

 

FÅ OPSKRIFTERNE: 3 nemme & lækre lagkager

 

Dekorér papirdugen

Nar du holder børnefødselsdag, så læg en hvid papirdug pa bordet og lad ungerne dekorere den med tuscher og farvekridt. Dugen kan evt. gemmes til næste ar, hvor børnene så kan more sig over, hvad de tegnede året forinden.
A.S.S., Holstebro

Annonce

 

 

 

Kæmpe kagemand

Da min son forleden holdt fødselsdag, inviterede han rigtig mange venner med. For at få bagt en storkagemand brugte han to bageplader. Pa den ene bagte han overkroppen, og på den anden benene. Derefter blev kagemanden sat sammen. Den blev rigtig flot, og der var kage nok til alle.

L.K., Fano

 

 

Chokoladekage med mint på toppen
Jeg er blevet lidt træt af den traditionelle glasur oven på en hjemmebagt chokoladekage. Derfor prøvede jeg at lægge After Eight-chokolade-stykker på i stedet for. Læg stykkerne på den lune kage, så det smelter. Træk derefter et flot mønster med en gaffel, så man kan se det hvide pebermynte fra chokoladen. Det smager skønt og ser rigtig flot ud.
H.F., Helsingør

 

SE OGSÅ : Hip hip hurra: Bag en festlig kagekone

 

 

  

Gaveideer hele året

Når jeg i løbet af året hører familie og venner tale om ting, de ønsker sig, skriver jeg det op, så har jeg senere gode ideer at vælge imellem til den helt rigtige gave til dem.
L.A., Brande

Spændende glasur

Synes du, glasuren til bagværket skal være lidt spændende, kan du erstatte halvdelen af vandet med koncentreret saft eller andet med god smag. F.eks. giver sportsvand en dejlig grøn glasur med frisk smag, jordbær en festlig rød kulør med smag af sol og sommer, og lidt stærk kaffe giver mokkasmag. Mulighederne er mange.

E.L., Espergærde

 

Skridsikker islagkage

For at undgå, at islagkagen ender i skødet, kan du smøre fadet med smør og placere isen ovenpå. Smørret vil stivne, og isen vil klistre til fadet.

L.N., Tjele

 

Flere lækre opskrifter - UGENS KLASSIKER: Othellolagkage

 

Lækker kringle
Nar jeg bager kringle med fyld af smør, sukker, rosiner og evt. mandelessens, tager jeg et eller to marcipanbrød med chokoladeovertræk og smuldrer med i fyldet. Kringlen bliver meget lækker og vakker altid stor begejstring hos mine gaster.
R.H., Juelsminde

 

Flot festbord

Jeg skulle fejre rund fødselsdag, og da jeg er pensionist må jeg spare lidt. Jeg tog en tur på stranden med børne- og oldebørnene, og vi fandt masser af materiale, der kunne bruges. Vi tog lidt sand med hjem, og det blev lagt i en bred bræmme midt ned ad bordet. Sneglehuse og skaller blev lagt på sandet sammen med fyrfadslys, og af fine, flade hvide sten lavede vi bordkort. Store muslingeskaller blev til askebægre. Bordet blev rigtig flot, jeg sparede en masse penge – og børnene var stolte og fik en rigtig dejlig oplevelse.

G.P., Nørresundby

 

  

Del lagkagebunden med sytråd

En god måde at dele en kage til ensartede lagkagebunde på er ved at skare en lille revne rundt om kagen med en skarp kniv. Tag derefter et stykke sytråd og trak den igennem kagen, som deles i fine og ensartede bunde.

C.N., Esbjerg

Kuffertoverraskelse

Til min nieces fødselsdag havde jeg købt en masse pixi-bøger. Som indpakning fandt jeg på at købe en lille „børnekuffert“ med et fint mønster, jeg kom bøgerne deri og et silkebånd om håndtaget. Det var et stort hit – og så kunne min niece også nemt have sine bøger med, når hun skal på besøg.

N.L., København SV

 

SE OGSÅ: 6 Skønne opskrifter på lækre kringler

 

 

Fødselsdag hele året

Vores farmor bor på plejehjem på Sjælland, og da hun fyldte 80 år, fik vi en god idé til en gave til hende: en stor buket blomster vedhæftet et gavekort, som fortalte, at hun de næste 11 måneder på samme dato ville få en blomst, en buket, en sammenplantning eller lignende fra den nærmeste blomsterhandler, som vi havde lavet aftalen med. Det var en gave, hun blev rigtig glad for.
K.T., Sæby

 

Penge i ramme

Til bryllupper, sølvbryllupper m.m. kan det ske, at brudeparret ønsker sig penge, f.eks. til en rejse. Vi synes, det er lidt kedeligt at give penge, så derfor har vi ladet os inspirere af følgende idé: Sæt et stykke pap i en stor skifteramme og skær et stjerneformet hul heri. I hullet lægger man penge, og på pappet udenom klistrer man billeder med rejsemålets seværdigheder, små beskrivelser, pengekurs og ønsker om en god rejse og lign. Når pengene så er fjernet, kan man indsætte en forstørrelse af det bedste foto fra rejsen. Det er en gave, der vækker stor lykke!

 L.V., Vejle

 

Bordkort af papirflyvere

Til mit barnebarns fødselsdag havde vi lavet bordkort af papirflyvere. Det blev en stor succes, for på den måde havde drengene noget sjovt at lege med efter spisningen.

L.A., Brande

 

Tekst: Hanne Bang
Publiceret: 22-04-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

29 jul 2016 16:40

Rigtig skønne forslag! Er vild med at give pengene på en kreative måde som i en ramme 

Noget som jeg også synes er rigtig vigtigt er underholdningen. Til rigtig mange fester kan det virkelig give mange minder, hvis man får skabt lidt dans! Jeg har faktisk skrevet lidt om det her, hvis nogen er interesseret 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!