Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Læsernes bedste råd: Sådan får du strålende rene vinduer

1
Læsertips
Når forårssolen rigtig får magt, er der ikke noget bedre end at nyde den gennem nypudsede ruder. Men hvordan er det lige, man får sine ruder spejlblanke og uden striber? Det ved Hjemmets læsere – få deres – og eksperternes – bedste råd til flotte nypudsede vinduer – uden striber.

Langtidsholdbar vinduespudsning

Langtidsholdbare vinduer får man ved at hælde et lille skvat afspændingsmiddel (til opvaskemaskinen) og lidt opvaskesæbe i en spand vand. Vask vinduerne og brug en vinduesskraber, så bliver de rigtig flotte og blanke og forbliver rene i lang tid.

N.P., Esbjerg

 

Hold armene tørre, når du pudser vinduer

Når man vasker eller pudser vinduer, er det meget irriterende, når vandet løber ned ad armene. Her kan svedarmbånd, som sportsudøvere bruger, være nyttige. Tag armbåndet på, så bliver du ikke våd under rengøringsarbejdet. Svedarmbånd kan købes i sportsforretninger.

R.M., Auning

 

Spejlblanke vinduer

Har du problemer med at fa dine vinduer fine og blanke, så prøv at tilsatte to spiseskefulde afspændingsmiddel til en halv spand vand. Det bruges normalt til opvaskemaskinen, men er også meget velegnet til at pudse vinduer med.

Annonce

H.J., Sønderborg

 

Atamon i vinduesvandet

Når jeg pudser mine vinduer indenfor, hælder jeg en sjat Atamon i vandet. Atamonen forhindrer, at der danner sig mug på ruderne. Nemt og effektivt.

L.H., Faxe

 

Vinduesvask i regnvejr

Husk at vaske vinduer i regnvejr, de bliver meget pænere af det. Det lyder utroligt, men det virker.

S.H., Faxe

 

Vinduesvask uden striber

Nar jeg vasker vinduer, laver jeg en spand varmt vand med et par dråber opvaskemiddel. Så tilsætter jeg et par spsk. tredobbelt salmiakspiritus. Nar vinduerne vaskes i denne blanding, undgår du striber meget let. Skulle der komme en lille løber, så tor efter med et stykke sammenkrøllet avispapir.
T.H., Esbjerg

 

Nypudsede vinduer

Et godt råd til fine, nypudsede vinduer for at undgå striber: Når de er vasket godt af i sæbevand og bagefter taget med en skraber, giver man glasset et par pust brillerens. Herefter tørres af med køkkenrulle, og ruden er fin uden striber!

I.C., Aakirkeby


 

 

Vinduer uden striber
Jeg har lavet en sprayblanding af vand og sprinklervæske – den bruger jeg indvendig i huset til at pudse vinduer og spejle med et snuptag! Det virker, uden at fedte, som andre vinduesrensere ellers gør.
C.T., Bredebro


 

 

Brug hårshampoo
Puds dine vinduer i hårshampoo – det giver et skinnede fint og meget langtidsholdbart resultat.
L.M., Svendborg

 

Hjemmets læsertips udvælges af redaktionen, men gennemprøves ikke. Brug sker på eget ansvar.

 

 

Ekspertens bedste råd:

Vask af ruderne er den hurtigste og billigste måde at få vinduerne rene på. Du skal vaske ruderne med vand med universalrengøringsmiddel og skrabe vandet af med en gummiskraber. Kanterne skal tørres med en klud eller vaskeskind, fordi skraberen vil efterlade en grim kant.
Lissi Kraybørre, Hjemmets forbrugerekspert


 

3 gode råd i farten:

Undgå avispapir
I gamle dage efterpolerede man ofte sine vinduer med avispapir, men det er desværre spild af tid. Forklaringen er, at der i gamle dage var bly i tryksværten, som havde en polerende effekt. Det virker ikke på samme måde i dag, fordi tryksværten er lavet af andre komponenter.

 

Husk vinduesrammer og karm!
Du skal vaske vinduesrammer og karme et par gange om året – brug en klud, rigeligt lunt vand og en smule universalrengøring. Husk at tørre efter med en tør klud bagefter. Vask rammerne, INDEN du pudser vinduerne – og vask vindueskarmen EFTER du har pudset vinduerne. Dæk karmen med f.e.ks.et par udbredte aviser, hvis den ikke skal vaskes, så den ikke bliver beskidt.

Husk at tørre grundigt efter
Brug en tør og fnugfri klud eller viskestykke til at tørre efter med. Se efter indefra og ud mod lyset for at fange evt. striber.
Kilde: Bolius.dk


Hvad er dit bedste tip til spejlblanke vinduer uden striber? Del det med os i kommentarfeltet nederst på siden:

 

Har du et andet et godt husholdningstip, du vil dele med os?

Så send det til os på laesertips@hjemmet.dk

 

Tipsene udvælges af redaktionen, men gennemprøves ikke. Brug sker på eget ansvar.

 

 

Tekst: Hanne Bang
Foto: Istock
Publiceret: 10-02-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
6 mar 2013 23:17
Mikrofibersæt fra Biosol. Bruger kun rent vand og sættet med vaskeklud på holder, skraber og til sidst en glasklud. Rene skinnende vinduer selv ved pudsning i solskin.
Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!