Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Læsernes bedste råd: Sådan holder vi kulden ud

Læsertips
Det er bidende koldt derude, og nattefrosten har stadig rigtig godt fat. Men fortvivl ej – foråret er lige om hjørnet, og mens vi venter på det, giver Hjemmets læsere dig deres bedste råd til at holde kulden stangen!

Frostsikring af vandtank
Vil du gerne sikre dig, at vandtanken i din campingvogn ikke lider skade under frostvejr, kan du forsøge dig med mit råd. Hæld en fortynding af 1 del glycerin og 3 dele vand i den tomme vandtank. Herefter pumper du lidt af blandingen gennem systemet for på den måde at frostsikre pumper og haner. Nu er campingvognens vandtank klar til frostvejr.
H.P., Frøstrup

 

Kattegrus på afveje

Selvom foråret er kommet, kan der stadig godt være isglatte veje - så er det en god idé at lægge en pose kattegrus i bagagerummet i bilen, i tilfælde af, at man sidder fast på en isglat vej.

B.S., Kruså

 

Vasketøj i frostvejr

Er det frostvejr, og vil du gerne have sit vasketøj ud at tørre, så prøv at komme en strøget spiseskefuld salt i det sidste hold skyllevand, det gør, at tøjet ikke fryser så let.

Annonce

I.B., Aalborg

 

Hvor er isskraberen?

Min isskraber til bilen var aldrig til at finde, når første frostdag var der. Nu pakker jeg den i en pose, og ligger den væk sammen med vintertøjet, når vinteren er forbi. Så kan jeg altid finde den, når de frosne morgener strater ige!

A.H., Højby Sj.

 

Sand på fortovet i stedet for salt

Husk at sand i denne kolde tid er ligeså godt som salt på fortovet. En god idé kunne være at tømme lidt af sandkassen nu – så kan barnet glæde sig over at få nyt sand, når foråret rigtig kommer.

R.F., Ølgod

 

Frostvæske i skyllevandet = frostfri vinduer

Når jeg vasker bilen om vinteren, hælder jeg lidt frostvæske i skyllevandet. Det gør jeg, så længe nattefrosten bider. Frostvæsken bevirker, at jeg kun skal skrabe is af bilen ved hård frost – ellers kan jeg nøjes med at tørre dug af.

C.T., Bredebro

 

Vejsalt på skoene

Vejsalt på sko og støvler er ikke kønt. Men det kan heldigvis fjernes igen ved at pudse skoene med en klud, som er vredet op i mælk. Efter pudsningen skal skoene tørres efter med en almindelig klud. Så bliver de så gode som nye.

K.J., Nibe

 

Frossen kattelem

Vores kattelem har det med at fryse til i hårdt frostvejr, så vores kat har svært ved at få den op. Vi har fundet ud af, at det kan undgås ved at smøre silikone på såvel rammen som lemmen. Vi har en lille flaske med pensel, som vi har købt i byggemarkedet.
S.S., Augustenborg

 

God til aftenlæsning

Når det er koldt i soveværelset om aftenen, og jeg vil gerne læse lidt, inden jeg skal sove, kommer jeg et par benvarmere på armene, for ikke at komme til at fryse. Åh, hvor jeg så hygger mig!
V.L., Faaborg

 

 

Har du et andet et godt husholdningstip, du vil dele med os?

Så send det til os på laesertips@hjemmet.dk

 

Tipsene udvælges af redaktionen, men gennemprøves ikke. Brug sker på eget ansvar.

Tekst: Hanne Bang
Foto: Istock
Publiceret: 28-01-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!