Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nem og billig rengøring med citron

Læsertips
Rengøring kan være hårdt og slidsomt, men ikke længere. Vi har samlet 11 fantastisk tips til hvordan du slipper nemmere om rengøringen.

Rens brusenichen med citron          

Brusenichens glaslåger rengøres nemt og miljørigtigt ved at gnide dem med halve citroner. Saften indeholder en syre, der nedbryder kalk og sæberester. Væd lågen med citronsaften og lad den virke et par minutter. Skyl med lunkent vand og tør af med en fnugfri klud eller avispapir. Så ser glasset ud som nyt.

M.H., Nyborg

Citron til rengøringen

En effektiv måde at rengøre rundt om f.eks. håndvaskens armatur er at gnide med en halv citron. Resultatet bliver et skinnende rent armatur, og det er både miljøvenligt, billigt og dufter skønt.

L.J., Ribe

Rens afløbet med citron

Har du en kedelig citron liggende, som ikke indbyder til at bruge i madlavningen, så kan du bruge den til at rense dit køkkenafløb med. Pres citronsaften ned i afløbet og lad det virke længst muligt uden at skylle efter. Skær resten af citronen i store stykker, dæk med vand og lad det trække et par timer. Hæld citron-vandet i afløbet, og evt. fedt og dårlig lugt forsvinder som dug for solen.

Annonce

F.B., Nyborg

Citron på glasbordet

Rundt omkring i mit hjem er der mange glasflader, som er svære at få rene. Det problem har jeg løst ved, at jeg presser en halv citron ud på glasset, og derefter tørrer jeg det efter med et stykke køkkenrulle. Resultatet er flot og stribefrit.

K.J., Nibe

Rens mikroovnen med citron

Det er ingen sag at gøre mikroovnen ren. Del blot en citron i to, læg den i ovnen ved høj temperatur i knap et minut. Derefter er evt. madrester løsnet og kan nemt fjernes med en fugtig klud. Ovnen er nu ren og dufter samtidig dejligt.

C.T., Bredebro

 

Fjern te-rande med citron

Hvis du vil undgå grimme te-rande i koppen, kan du sprøjte lidt citronsaft i koppen og tørre efter med en fugtig svamp. Efter sådan en behandling vil din kop være så god som ny.

S.P., Frøstrup

Rens fliserne med citron

En overskåret citron dyppet i groft salt er velegnet til at rense fliser, håndvask, badekar og vandhaner med. De bliver skinnende blanke, når man tørrer efter med en bomuldsklud. Naturvenlig og effektiv rengøring.

A.E., Hadsten

Citron mod kalk

En frisk citron er super til at fjerne kalk fra vinduer og spejle. Skær en citron over og gnid den over der, hvor der er kalk. Lad det sidde et stykke tid og tør efter med en fugtig klud.

T.N., Rørbæk

Blankt kobber med citron

Jeg har lige pudset min gamle kobberkedel ved at skære en citron midt over og gnide kedelen godt ind i citronsaften. Bagefter skyllede jeg kedelen af under vandhanen og tørrede den med et viskestykke. Det tog kun få minutter, og kedelen er flot og skinnende.

P.F., Bindslev

Citron gør håndvasken blank

Er din stålvask blevet mat og trist at se på, så gnid den med et stykke overskåret citron. Så stråler den fint igen.

M.P., Århus N

Rent med citron

Hvis der er pletter efter kaffe, the, rødvin eller lignende på dit hvide bord, som almindelig rengøringsmiddel ikke kan klare, så prøv at dryppe citronsaft på pletterne og skur med en køkkensvamp. Resultatet er lige så flot som klorin, men det dufter meget bedre, og så er det naturens eget blegemiddel.

N.N., Tjele

Tekst: Lisa Hvideg
Foto: Alamy
Publiceret: 24-09-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!