Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pletfrit tøj: 6 smarte tips

Læsertips
Vi kender det alle, frugtsaften har dryppet på dugen og blækket er sivet ud på skjorten. Pletter som det er næsten umuligt at komme af med. Men det er muligt. Vi har fundet 6 smarte fif til at fjerne svære pletter fra tøjet.

Banan på tøjet

Får du banan på tøjet, så skyl det straks med varmt vand og vask det herefter ved 60 grader, hvis altså tøjet kan tåle det. Ellers kan man lægge det i blød med ufarvet opvaskemiddel i 4-6 timer i en plastpose, og herefter vaske det ved den højest mulige temperatur.

L.N., Tjele

Læbestift på servietterne

Jeg skulle have gæster til middag og havde dækket et fint bord med en flot dug og tilhørende stofservietter. Desværre var to af servietterne efterfølgende umulige at gøre rene på grund af læbestift. Jeg prøvede mange ting og var lige ved at opgive, da jeg fandt på at rense servietterne med sprit. Det gjorde dem helt rene.

U.P., Viborg

Væk med hvide pletter

Har man fået hvide deodorantpletter på blusen, fjernes de lettest ved at duppe pletterne med en blanding bestående af én del klar eddike og fire dele vand. Herefter skylles tøjet med vand og vaskes som normalt.

Annonce

H.N., Ringe

Frugsaft på tøjet

Frugtsaft og banan laver mørke pletter på tøjet efter vask. For at forhindre dette, skal man duppe eddike på frugtpletterne, inden tøjet kommer i vand.

I.C., Viborg

Sødmælk fjerner blækklatten

Har du været så uheldig at få blæk fra f.eks. en kuglepen pa tøjet, så prøv at lægge tøjet i blød i sødmælk. Det skal ligge i blød i nogle timer, til pletten er opløst. Skyl tøjet i koldt vand og vask det.

G.N., Randers

Pletfrit børnetøj

Hvem kender ikke til pletter på børnenes tøj, der bare ikke kan gå af? Prøv med afspændingsmiddel til opvaskemaskinen, det er meget effektivt!

E.N., Esbjerg

Tekst: Lisa Hvideg
Foto: Alamy
Publiceret: 10-09-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!