Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Fido får julegaver som aldrig før

JuleNyt
Selvfølgelig skal Fido og Pjevs også mærke at det er jul – danskerne bruger hvert år milliarder på deres kæledyr, og julen er selvfølgelig ingen undtagelse. Især katte og hunde, men også gnavere og fugle får julegaver som aldrig før.

Ifølge tal fra Danmarks statistik deler over 880.000 danskere hjem med et eller flere kæledyr, og for mange familier er hunde og katte i dag blevet små børn med pels på, siger Jill Byrnit, cand.psych. og adfærdsforsker ved Syddansk Universitet i Odense til Kristeligt Dagblad.

Ifølge hende omgås vi vores dyr for følelsernes skyld, og på den måde får et kæledyr nemt en plads som et nært og skattet familiemedlem.

 

Det er en tendens, som Pia Valling Stubkjær indehaver af DollarDog i Helsinge bestemt kan nikke genkendende til – hun oplever en kæmpe stor interesse i sin kundekreds, for at forkæle familiens firbenede medlemmer lidt ekstra op mod jul.

 

SE OGSÅ: Sådan bager du selv hundekiks til din hund

Annonce

 Og hundeejerne er bestemt ikke fedtede, når det drejer sig om at købe julegaver til Fido i den søde juletid. Faktisk får mange hunde gaver på linje med børnene i familien, og hos DollarDog ser man mere og mere, at familie og venner til en hundeejer giver ’hundebarnet’ gaver på linje med gaver til familiens andre børn og børnebørn.

Ifølge Pia Valling Stubkjær er det et tegn på, at flere og flere anerkender hunden som et ligeværdigt medlem af familien, der selvfølgelig ikke skal snydes, når der skal pakkes gaver op juleaften.

 

Ikke kun hundene, der får gaver
Også hos Danmarks største detailkæde til kæledyr nikker man genkendende til danskernes stigende interesse for at forkæle kæledyrene året rundt - og især til jul.

 

Ifølge Maxi Zoos marketingchef Lene Harvig, bliver der langet ekstra mange godbidder over disken i november og december måned, hvor danskerne benytter lejligheden til forkæle deres kæledyr lidt ekstra. Derudover sælger alt, hvad der er julerelateret, såsom julekalendere til både kat, hund og gnavere ekstra godt.

 

LÆS OGSÅ: Nemt & billigt – sådan laver du selv godbidder til hunden & kattelegetøj

 

Men det er ikke kun mundgodt og godbidder, der sælger ekstra godt i den søde juletid. Ifølge Lene Harvig er det i stigende grad legetøj, der fokuserer på stimulering og udvikling af kæledyrets intelligens, frem for de helt almindelig pivedyr og gnaveben, der ender under juletræet hjemme hos danskerne.

Og det er ikke kun katten og hunden vi gerne vil forkæle, hos Maxi Zoo er der også stor efterspørgsel efter både kvalitetsfoder og stimulerende legetøj hos andre kundegrupper, der gerne vil forkæle deres gnavere, fugle og andre smådyr til jul.

For hvis skyld giver man gaver - hundens eller sin egen?

Men har en hund eller en kat på nogen måde glæde af at få gaver til jul? Og er det en god ide at give hunden ekstra/særlige godbidder, bare fordi det er jul?

Ifølge dyreadfærdsterapeut med speciale i hunde Lene Kristiansen trives din hund helt fint med sin sædvanlige foderrutine, selvom det er jul. Det er ikke hundens behov at indtage ekstra mad eller godbidder, bare med det formål at spise det.

 

"Vil du gøre noget virkelig godt for din hund, brug i stedet noget tid på ekstra gåture, søgeøvelser og træning. Det stimulerer hunden på en god måde, og det er enormt værdifuldt for dem at få lov at bruge sig selv noget mere."


Og hvis du som ejer føler glæde ved at give din hund en enkelt god bid eller to, så er der ikke noget galt i det, så længe du holder det i meget moderate mængder, siger Lene Kristiansen.

 

Når vi kommer til gaverne er dyreadfærdsterapeut mere large: ”Jeg syntes jo altid, at en hund har glæde af gaver, uanset om det er jul eller ej. Men det netop at give gaver i julen, er nok mest for ejerens skyld. Hunden er ligeglad med, om den får gaver 24. juli eller 24. december ”

 

Og det allervigtigste er, ifølge Lene Kristiansen, at give hunden en gave, der gavner dens velfærd.  - Halsbånd med diamanter, sko til hunde eller tøj kun for pyntens skyld, gør efter min mening ikke en hund gladere.

Men hvad skal man så gå efter, når man køber julegave til sin hund? Få svaret her:

Dyreadfærdsterapeutens bedste råd: Det skal du købe til din hund til jul

Men skal man overhovedet købe gaver til sine kæledyr? På Hjemmets facebookeside er debatten i fuld gang – bland dig her:

 

 

KÆLEDYR I DANMARK:

I Danmark har ca. 880.000 danske familier et eller flere kæledyr. Heraf har 450.000 familier hund og ca. 370.000 familier har kat. Danskerne bruger årligt 3,6 milliarder kroner årligt på kæledyr og udstyr til kæledyr.

Kilde: Danmarks Statistik

Tekst: Hanne Bang
Illustreret af: Alamy & privatfoto
Publiceret: 12-11-2014

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri