Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Tag til julemarked i Sydsverige og spar penge på julegaverne

1
JuleNyt
Uanset, om du er til lækre delikatesser til julebordet eller julegaveindkøb, er der rig mulighed for at komme i julestemning i det sydsvenske. Den lave svenske kurs gør, at du kan købe julegaver og juleknas billigere på den anden side af sundet.

 

Indkøb af lækre julekager og konfekt eller hyggelige juleaktiviteter for hele familien - der er rig mulighed for at komme i julestemning i det sydsvenske.

 

Vores svenske naboer er kendt for deres autentiske og fine julemarkeder med alt fra håndlavet design over hyggelige juleaktiviteter til svenske madtraditioner i særklasse.

 

Sydsverige og Malmø er ideel for danskerne at tage til, hvis man ønsker en billig mulighed for juleshopping og -stemning uden for de danske grænser. I år er der mere end 50 forskellige julemarkeder i Skåne.

 

Tættest på er Malmø, hvor de praktiske julegaveindkøb går hånd i hånd med godter, nisser og julehygge. En kombination, der gør juleshoppingen både nem, sjov og hyggelig for hele familien. Men også andre steder i det sydsvenske er der mulighed for stemningsfyldte og anderledes julemarkeder.

Annonce

 

Du kan fx tage på juleeventyr til Tykarpsgrottens underjordiske julemarked eller give julestemningen et historisk islæt til Lunds 1800-tals jul eller en ægte gammeldags jul i Frederiksdal i Helsingborg.

Hjemmet guider dig her til de bedste julemarkeder i Sydssverige:

Ægte julestemning i Malmø 

Malmø er et oplagt udgangspunkt for rigtigt at komme i julestemning. Hver weekend i december er Gustav Adolfs Torv midt i Malmø forvandlet til et stor og traditionsrigt julemarked fyldt med kunsthåndværk og lækre fødevarer.

 

Hele byen emmer af jul med nisser alfer, karruseller, fornemme hestevogne og strålende julelys overalt. Læs mere om julemarked i Malmø her.

Gløgg og delikatesser på Bosjökloster Slot

 Mærk julens komme med en dampende varm kop gløgg på Bosjökloster slots hyggelige julemarked, hvor du kan købe alverdens juledelikatesser.

 

På slottet og i staldene finder du dygtige kunsthåndværkere som fx kurvemagere, smede, keramikere, dukkemagere og træskærere, der sælger håndlavede stearinlys, brugskunst, smykker, halmfigurer, tøj, lammeskind, og flotte, traditionelle juledekorationer.

 

Du kan også købe julelækkerier som hjemmelavet konfekt, ost og gode julepølser. Husk at besøge stedets kirke, hvor du ofte kan nyde smukke koncerter.

 

Julemarkedet foregår 28. - 30. november. Du kan læse mere om julemarked på Bosjökloster Slot her.

Gammeldags jul i Helsingborg

På julemarkedet i Frederiksdal i Helsingborg kan du køre en hyggelig tur i hestevogn til lyden af bjælder og duften af alle de lækre julevarer.

 

Frederiksdal i Helsingborg er et levende frilandsmuseum med bonde- og bymiljøer fra 1700- og 1800-tallet.

 

Her forstår man at fejre julen med et godt gammeldags julemarked, som var du tilbage til den gang, hvor pølser var noget, man lavede i sit eget køkken, og stearinlys var hånddyppede.

 

Hundredevis af leverandører stiller op med lækre delikatesser og unikke julegaver i høj håndværksmæssig kvalitet.

 

Du kan også selv stå for fremstillingen af fx håndlavede potter og skåle, eller deltage i traditionelle juleaktiviteter som produktion af julekonfekt, hestevognsture, besøg hos julemanden og dans om juletræet.

 

Julemarkedet i Frederiksdal finder sted 5. - 7. december. Læs mere om julemarkedet i Helsingborg her.

Thomanders 1800-tals jul i Lund

I adventsdagene forvandler det indre Lund sig og holder jul, som var du i 1800-tallet. Her taler vi ikke om et klassisk julemarked, men en hel verden af eventyr og juletraditioner.

 

Du kan køre med hestetrukne droscher, besøge juleboder, opleve gadeteater, nyde orkestre og kor – alt sammen i umiskendelig 1800-tals stil.

 

Johan Henrik Thomander og konen Emilie er udvalgt som den centrale familie i denne nye juletradition. Thomander var i sin tid professor ved universitet i Lund og en aktiv politiker, og nu kan du altså holde jul med Thomander-familien, præcis som de gjorde det i 1800-tallet.

 

Det hele foregår omkring datoerne 29-30/11, 6-7/12, 13/12 & 20/12. Læs mere om Thomanders jul i Lund her.

Tykarpsgrottens underjordiske julemarked

Få en magisk juleoplevelse med et underjordisk julemarked i Tykarpsgrotten kendt fra bl.a. Ronja Røverdatter-filmen.

 

Gå på opdagelse i de 25 forskellige boder, der gemmer sig i grottens store hvælvinger og mange rum.

 

Her kan du finde en bred vifte af unikke håndlavede gaver og specialiteter fra lokale fødevareproducenter, mens børnene kan besøge julemanden i julemandens tunnel.

 

Julemarkedet i Tykarpsgrotten finder sted 12. - 14. december. Læs mere mere om jul i Tykarosgrotten her

Publiceret: 03-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
22 mar 2016 15:18

Rigtig fedt med sådan en guide til indkøb på julemarkederne i Sverige - jeg fik fortalt at man bl.a. også kunne købe de samme svenske lammeskind i Danmark hos nordicdeco.dk 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri