Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegave



Glæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Mon andestegen bliver sprød i år? Med John Prices opskrift på andesteg bliver brystkødet saftigt og skindet dejligt sprødt.

And a la Price: Sådan steger du den perfekte andesteg

JuleNyt
Der findes et hav af stegeråd, når det kommer til juleaftens andesteg. Hjemmets hedengangne stjernekok, skuespiller og kogebogsforfatter John Price, havde et helt unik og meget nemt tip til at få saftigt brystkød og sprødt skind.

 

Det skorter ikke på opskrifter på andesteg, hvor en hel- eller halvåben ovndør, en kop iskoldt vand over anden, osv. skal sikre, at andeskindet bliver gyldent og sprødt.

 

Men de fleste, der har prøvet at stege en and, ved, at prisen for det lækre skind ofte er, at brystkødet bliver tørt og trevlet.

 

I julen 1978 afslørede John Price på sin madside i Hjemmet 'Spise med Price', sit trick til en god gammeldags andesteg med både sprødstegt skind og saftigt kød. Tippet holder stadig i dag.

 

► Her kan du se opskriften på Prices andesteg til jul.

 

— Min slagter er en meget klog mand, der både har menneske- og dyreforstand, han sagde til mig: Kog den! Og slagteren havde ret. Anden bliver sprød og brystet saftigt - bare prøv, skriver John Price i en artikel om, hvordan han tilbereder sin juleand. 

Annonce

 

Hans hemmelighed er altså, at anden bliver kogt mør, før den kommer i ovnen og får brunet skindet.

 

Hanne Bloch, der i mange år samarbejdede med John Price om hans madsider i Hjemmet, fortæller, at det bestemt ikke var noget, man havde hørt om før i 1978. 

 

— Det var der lidt et ramaskrig over, at nogle kunne finde på at koge en juleand, og der var ikke mange af vores læsere, der troede på, at det kunne lade sig gøre, husker hun.

 

— Men alle de læsere, der prøvede juleand a la John Price, var helt vilde med den. Jeg har også selv prøvet den, og den bliver virkelig også bare så mør og lækker.

 

►Læs også: Derfor elsker vi stadig John Prices opskrifter

 

Spise med Price anno 1978. Hemmeligheden er at koge anden, før den steges. Den skal i følge John Price serveres i godt selskab med rødkål og brune kartofler.

 

John Prices ældste søn, James Price, der som sin far underholder danskerne med kulinariske oplevelser, kender også godt til juleandens popularitet.

 

— Jeg har fået så mange mails og breve om min fars kogte and, og jeg har været et stort spørgsmålstegn, for det har vi altså aldrig fået derhjemme. I starten må jeg indrømme, at jeg synes, det lød lidt mærkeligt, siger James Price.

Andestegen, der ikke ville dø.

I mange år ringede folk til Hjemmets redaktion for at få opskriften på Prices and, når julen nærmede sig. Derfor blev opskriften i mange år trykt i bladet under navnet 'Prices juleand'.

 

Senest var Hanne Bloch i 2008 med til at lave et julehæfte, hvor juleanden optræder. I det står der på bedste Price-vis:

 

— Mine damer og herrer! På utallige opfordringer fra nær og fjern får De min opskift på and, som jeg tilbereder på min helt egen måde.


Som tak for den gode opskrift, som altså siden 1978 har været særdeles efterspurgt,  vil vi lade John Price få det sidste ord om, hvad der hører sig til en god andesteg:

 

— Rødkålen tilsætter jeg altid en teskefuld kommen, ingen kål uden kommen hos mig. Madkendere rynker på næsen af sukkerbrunede kartofler, men som jeg siger, enhver ting til sin tid, og nu er det jo jul. Opskriften var min julegave til Dem, kære læser – Glædelig fest

 

► Her kan du se opskriften på Prices andesteg til jul

 

Tekst: Nathalie Klein
Foto: Jes Buusmann
Publiceret: 23-12-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri