Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Kommer ej jul? (10:24)

Julekalenderroman
Jonas kom kun langsomt frem, for vejen var glat som et spejl, og snedriverne i vejkanten tårnede sig op over hans hoved. Han følte sig som en forkommen isbjørn, der slæbte sig hen over isen, men der var ikke andet for end at traske videre.

Jonas havde været forberedt på, at der ville være et godt stykke at gå, selv om det kun tog en halv time at nå frem i bil. Men han havde ikke forestillet sig, at turen ville blive så lang og besværlig til fods.

 

Det var umuligt at bruge skiene, fordi de hele tiden satte sig fast i driverne, så dem havde han slængt op på skulderen.

 

Jonas hørte ikke bilen, før den nåede helt op på siden af ham. Den unge chauffør sagtnede farten og rullede vinduet ned.

 

– Hej, sagde han. Jonas kastede et blik på ham. Fyren havde ikke hue på, og hans ører var mørkerøde af kulde. Der sad ingen andre i bilen, selv om der lå adskillige par ski oppe på bilens tagbagagebærer.

 

– Vil du ha’ et lift? spurgte den unge mand. Jonas tøvede. Mor havde altid sagt, at han under ingen omstændigheder måtte gå med fremmede. Uanset hvor flinke de virkede. Og der var et eller andet ved fyren her, som han ikke rigtig kunne greje.

Annonce

 

– Næh tak, sagde Jonas. – Jeg vil hellere gå. Chaufføren hævede øjenbrynene. – Er du sikker? Det er jo hundekoldt, og det bliver endnu koldere om en times id, når solen går ned.

 

Jonas nikkede. – Helt sikker! sagde han og tilføjede: – Men tak for tilbuddet. Chaufføren rystede på hovedet og trådte på speederen. Bilen hostede et par gange, før den gik i stå. – Pokker stå i den smadderkasse! sagde han og steg ud. Jonas gik ufortrødent videre.

 

– Halløj, råbte den unge mand efter ham. – Kan du ikke lige give mig en hånd? Jonas vendte sig. – Hvorfor det? Den unge mand trak på skuldrene.

 

– Man har pligt til at hjælpe et menneske i nød. Jeg gjorde dig en tjeneste ved at tilbyde dig et lift, og nu kan du gøre gengæld. Den gamle spand her kan ikke tåle at gå kold.

– Jeg er ikke i nød. – Ikke endnu, sagde manden og smilede.

 

– Kom nu, sæt dig ind bag rattet, så skubber jeg bilen i gang. Jonas sukkede og lagde skiene fra sig, men manden samlede dem op og lagde dem ind på bagsædet. – Smarte ski! sagde han anerkendende. – Jeg hedder Ben… hvad hedder du?

 

– Erik, sagde Jonas. – Jeg skal besøge min bedstemor. Det syntes Ben åbenbart var utrolig morsomt, for nu brølede han af grin. – Det sagde Rødhætte også!

 

Hvor skal Jonas hen? Og når han det, inden natten falder på? Læs med i morgen, når du får 11 afsnit af julekalenderromanen lige her på Hjemmet.dk!

 

Har du ikke fået læst alle de tidligere afsnit af Hjemmets julekalenderroman, kan du finde dem nederst på siden eller ved at klikke her

Tekst: Hanna Sandvik
Illustreret af: Peter Michael
Publiceret: 10-12-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri