Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Kommer ej jul? (13:24)

Julekalenderroman
Det var så underligt at se ham gå hjemmevant rundt i køkkenet. Det var næsten lykkedes hende at bilde sig selv ind, at hun havde vænnet sig til, at han ikke var der længere.

At hun selv måtte stå for kaffebrygning og huske at tænde for opvaskemaskinen, før hun gik på arbejde. Alle de små ting, som Steven før havde gjort, og som hun ikke rigtig havde værdsat, før han rejste.

 

 I stedet for at sætte pris på den omtanke, Steven altid viste, var hun blevet irriteret, når han havde glemt en lille ting som at gå ud med skraldespanden. Hvor har jeg været dum, tænkte hun. Steven udvalgte en gylden kage og bed i den.

 

 – Uhm… jeg er vild med dine ingefærkager. De smelter simpelthen på tungen. Han så på hende.

 – Men hvorfor har du for resten bagt ingefærkager i år? Du kan bedre lide vaniljekranse, og Jonas synes jo, de er for stærke i smagen…

 

Eline trak på skuldrene. – Jonas insisterede. Hun sagde ikke, at hun havde bagt dem uden at tænke sig om. De hørte bare til. Ligesom Steven gjorde. Og Jonas. Hun begravede ansigtet i sine hænder og begyndte at snøfte igen. – Hvad nu, hvis de ikke finder ham? Hvis vi har… mistet ham?

Annonce

 

– Sådan må du ikke tænke, sagde Steven bestemt. Han trak en stol ud og satte sig ved siden af hende. – Der er ikke gået en hel dag endnu. Vi finder ham!

 

Eline kunne høre politifolkene tale sammen inde i stuen, men hun kunne ikke høre, hvad de sagde. – Jeg vil ikke kunne holde det ud, hvis Jonas har været ude for noget slemt, hulkede hun.

 

Steven strøg hende over kinden. – Hvad skete der i morges? Sagde han noget? Eline rømmede sig lidt.
– Han har været så stille i den sidste tid, Steven. Han glæder sig slet ikke til jul. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til ham. Om… om os.

 

Steven krympede sig, og Eline forstod, at han tænkte det samme som hende. Det var deres skyld. I formiddags havde hun tænkt, at Steven havde drevet Jonas ud i denne situation, og han havde sikkert i tankerne rettet de samme bebrejdelser mod hende. Men nu var de begge klar over, at hvis der skete noget med Jonas, kunne ingen af dem sige sig fri for ansvaret.

 

Steven rejste sig brat og skænkede en kop kaffe til hende, før han forsvandt ud af køkkenet. Eline sad tilbage og stirrede blindt på koppen uden at ænse, at kaffen blev kold.

Tekst: Hanna Sandvik
Illustreret af: Peter Michael
Publiceret: 13-12-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri