Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Kommer ej jul? (15:24)

Julekalenderroman
– Jeg fandt hans skolebøger inde under sengen, sagde Steven. – Men stavlygten og schweizerkniven er væk. Og han har også taget sin sovepose og liggeunderlag med.

Larsen rynkede brynene. – Hvor kan han være taget hen? Op til dig? Eline kom hurtigt på benene og tjekkede sit nøgleknippe.

– Åh gud, sagde hun. – Han er taget op til hytten… nøglen til hytten mangler. Larsen var allerede i gang med at taste et nummer på sin mobil. – Hvor ligger hytten?

– I nærheden af Gol, sagde Steven. Måske var dette sporet, politiet havde ledt efter? – Okay, sagde Larsen. – Vi må straks varsle politiet i Gol. Han så på Steven. – Det er allerede mørkt… kender Jonas vejen til hytten?

Steven så på ham. – Han har været der mange gange, sagde han langsomt, – men hytten ligger temmelig afsondret, og det tager flere timer at tilbagelægge turen til fods.

 

Han kunne se, at Larsen tænkte, så det knagede. – Jeg tror, det bedste vil være at sende en efterlysning i nyhederne… både i radio og tv, sagde politimanden.

Annonce

 

– Hvis han er taget til Gol, må nogen have set ham i toget.

 

Steven kunne mærke, at det lille håb, der var blusset op, da det gik op for ham, at Jonas selv havde planlagt sin flugt, blev afløst af en fornyet angst. Vi kan ikke bare sidde med hænderne i skødet, når Jonas er alene derude i mørket og sneen, tænkte han. Eline og jeg må af sted med det samme for at lede efter ham.

 

Eline så på ham. – Vi tager bilen, sagde hun. – Vi har brug for stavlygter og varmt tøj. Steven kunne se, at de var helt på bølgelængde, og bare tanken om at gøre noget aktivt fik ham til at føle sig lidt bedre tilpas.

 

Alt andet var bedre end at blive her og tænke på alt det, der lige nu udgjorde en trussel mod deres søn.

 

Der er folk derude, som kan finde på at gøre grusomme ting mod børn, havde Eline sagt. Selv om Jonas var en opvakt dreng, så var han nem at overmande for en voksen.

 

Og i nat ville temperaturen i fjeldet bevæge sig langt under frysepunktet…

 

Er Jonas virkelig taget helt alene op på fjeldet? Og kan han selv finde frem til hytten? Læs med i morgen i julekalenderromanen her på Hjemmet.dk!

Tekst: Hanna Sandvik
Illustreret af: Peter Michael
Publiceret: 15-12-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge