Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Kommer ej jul? (21:24)

Julekalenderroman
Jonas var så fordybet i sine tanker, at han glemte at passe på. Skiene begyndte at skride ud, og han var tæt på at falde, så han kastede sig frem for at afbøde faldet.

Men han sank uhjælpeligt ned i sneen; i mørket kunne han ikke finde noget at holde fast i, og han begyndte at glide baglæns, hurtigere og hurtigere. Hvad nu, hvis han røg ud over en fjeldside?

 

Han fik løsnet bindingerne på begge skiene og hørte dem suse videre i mørket. Han huggede hælene i, indtil han omsider fik fodfæste og lå helt stille. Bagefter blev han liggende et øjeblik for at sunde sig lidt, lettet over, at han havde fået stoppet sit fald.

 

Da han forsigtigt prøvede at klatre op igen, kunne han hurtigt mærke, at han ingen vegne kom. Hver gang han rørte sig, forsvandt sneen under ham, og han gled endnu længere ned.

 

Skovlen! Han måtte have fat i skovlen, så han kunne få gravet den hule, for han kunne mærke, at han snart ikke havde kræfter tilbage.

Annonce

 

Jonas fik forsigtigt vredet sig rundt, så han kunne fiske den lille aluminiumsskovl frem, der lå i en af rygsækkens rummelige sidelommer. Det gik lettere med at skovle end med at klatre, og han fik forholdsvis hurtigt gravet en hule, der var stor nok til at rumme både ham og rygsækken.

 

Han overvejede et øjeblik, om han skulle vikle sit halstørklæde om skovlen og plante den i sneen, men han forkastede hurtigt tanken. Hvis der kom nogen forbi, ville det være fremmede, og han kunne ikke være sikker på, at de var flinke. Det var bedst at lade være.

 

Jonas kravlede ind i hulen og lænede sig mod den hårde sne. Herinde kunne man ikke høre vindens tuden.Her er faktisk lunt og godt, tænkte han.

 

Efter at have siddet lidt tog han termokanden frem fra rygsækken. Der var stadig varmt vand i den, for han havde fyldt kanden op, inden han stod af toget, og han havde også en enkelt pose kakaopulver tilbage.

 

Da han havde drukket kakaoen, spiste han et par kiks, før han trak huen godt ned over ørerne og lukkede øjnene. Tiden gik hurtigere, når man sov, og når det blev lyst, ville han bedre kunne genkende vejen.

 

Kan en lille dreng overleve en hel nat i en snehule på fjeldet? Og når eftersøgningsholdet frem til ham, før det er for sent? Læs med i morgen, hvor du får 22. afsnit af den spændende julekalenderroman her på Hjemmet.dk!

Tekst: Hanna Sandvik
Illustreret af: Peter Michael
Publiceret: 21-12-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge