Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Kommer ej jul? (2:24)

Julekalenderroman
Eline sad på sit kontor og betragtede væguret, hvor sekundviseren sneglede sig af sted. Hvorfor er det hele blevet så svært? tænkte hun. Vi skulle jo leve lykkeligt til vores dages ende.

Det var startet med, at Steven havde fablet om at skifte arbejde. De havde diskuteret frem og tilbage, og før hun vidste af det, var han rejst til Stavanger. Her bagefter forekom de dage som et tåget mareridt, og Eline kunne næsten ikke tro, at hun og Steven virkelig havde stået over for hinanden som to bitre fjender og råbt alle de forfærdelige skældsord.

 

Steven havde åbenbart udviklet sig til en rendyrket egoist, for det eneste, der stod i hovedet på ham, var den forfremmelse, han var blevet stillet i udsigt. Klækkelig hyre, frynsegoder, nye udfordringer. Han havde fuldstændig nægtet at indse, at det var hende og Jonas, der kom til at betale prisen, hvis de skulle flytte.

Hun måtte kvitte sit job her i Oslo, og Jonas ville miste forbindelsen til sine kammerater.

Annonce

 

Det var dybt uansvarligt at rykke et barn op med rode på den måde. Eline sukkede. Jonas havde været så stille ved morgenbordet, og hun vidste godt, hvad der var galt. Hendes søn var nedtrykt i stedet for at være i julestemning.

 

Sekretæren dukkede op i døråbningen. – Inspektøren fra din søns skole er i røret, sagde hun. Eline følte et stik af dårlig samvittighed, da hun tog røret. Hun havde jo haft på fornemmelsen, at Jonas var sløj, men hun havde alligevel ladet ham tage af sted.

 

– Svein Sørensen her, sagde en venlig stemme. – Jeg vil lige minde dig om, at du skal ringe til os, hvis Jonas er syg. Eline rettede sig op. – Han er da i skole! sagde hun forskrækket. – Jeg sendte ham selv af sted her til morgen.

 

– Jamen, han er altså ikke dukket op. Og Jonas plejer ikke at pjække, så hans klasselærer blev bekymret…

Elines hjerte begyndte at banke så hårdt, at det susede for hendes ører. Hun hørte nogen jamre sig sagte, og der gik et par sekunder, før det gik op for hende, at lyden kom fra hende selv.

 

– Åh gud, hviskede hun. – Jeg må ringe til politiet. Svein Sørensen sagde et eller andet, men Eline lagde røret på og tastede med rystende fingre nummeret til politiet. Mens hun talte med alarmcentralen, stirrede hun som hypnotiseret på den juledekoration, der stod på skrivebordet.

 

Jonas havde haft den med hjem fra skole den sidste dag i november, og Eline forstod pludselig, at fra nu af ville ingenting være som før. Hun ville aldrig glemme den angst, hun følte lige nu, uanset hvor Jonas var, eller hvad der var sket med ham.

 

Omsider blev Eline stillet ind til den vagthavende, og betjentens rolige stemme fik hende til at falde lidt ned. – Disse halvstore børn fortæller ikke deres forældre alt, og det sker tit, at de tager sig en pjækkedag, sagde han.

 

– Jonas sidder sikkert derhjemme nu, men ring igen, hvis han ikke gør. Eline greb sin frakke og taske, før hun styrtede ud ad døren. Det lignede ikke Jonas at pjække, men ingenting var, men ingenting var, som det plejede at være, og det påvirkede selvfølgelig også ham.

 

Hun burde for længst have taget en ordentlig snak med ham, og nu fortrød hun bittert, at hun var blevet ved med at udsætte det.

 

Mens hun kørte, ringede hun med jævne mellemrum hjem, selv om hun burde koncentrere sig om trafikken. Og hver gang telefonen blev ved med at ringe, uden at Jonas tog den, sneg angsten sig lidt nærmere ind på hende igen.

 

Hvor er Jonad og hvorfor pjækker han fra skole? Læs med i morgen, når 3. afsnit af julekalenderromanen kommer her på Hjemmet.dk

Her på Hjemmet.dk ved vi godt, at julen kan være en både en både travl og stressende tid, så derfor har vi fundet et lille pusterum til dig:

 

En gribende juleroman i 24 små afsnit, som du kan klikke dig ind og læse hver dag som en slags julekalender.

Tekst: Hanna Sandvik
Illustreret af: Peter Michael
Publiceret: 02-12-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge