Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Kommer ej jul? (4:24)

Julekalenderroman
Jonas sidder sikkert derinde og ser tv, tænkte Eline, mens hun parkerede i indkørslen. Hun spildte ikke tiden med at låse bilen, men løb direkte hen og ringede på yderdøren, mens hun fumlede nøglerne frem fra håndtasken.

– Jonas? råbte hun, da hun omsider fik låst op. Ingen svarede, og der var ikke en lyd at høre. Eline stormede op ad trappen til Jonas’ værelse. Måske har han hovedtelefoner på og kan ikke høre mig, tænkte hun og klamrede sig desperat til tanken, mens hun flåede døren til værelset op.

 

Men der var ingen Jonas, kun det kaos, som en niårig dreng efterlader sig. Snavsede sokker på gulvet, computerspil på skrivebordet og tegneseriehæfter på natbordet. Eline sank sammen på gulvet og kunne pludselig ikke få vejret. Jonas var væk.

 

Håbet om, at han bare havde taget sig en fridag, var også væk, og i stedet tumlede hendes hjerne med det forfærdelige, der kunne være overgået ham. Pludselig slog det hende, at Steven kunne have hentet ham. Måske ligefrem kidnappet ham? Nej, nu var det ved at kamme over for hende. Det ville Steven aldrig kunne finde på.

Annonce

 

Hendes mistanke fik håbet til at blusse op igen, og hun fiskede hurtigt mobilen frem fra frakkelommen.

– Åh gud, jeg håber virkelig, du har ham hos dig, mumlede hun, mens hun tastede nummeret til Stevens mobil. – Tag nu den telefon, Steven! Sig, at han er i god behold.

 

Eline lyttede til ringetonen, der bare blev ved og ved, indtil forbindelsen blev afbrudt. Svarer ikke, stod der på displayet. Så ringede hun til Stevens arbejde, men de meddelte, at han havde været sygemeldt et par dage. Nu forstod hun slet ingenting, for Steven var aldrig syg.

 

Eline begyndte at græde og ringede til politiet. Bagefter satte hun sig til at vente ude på trappestenen, for hun kunne ikke holde ud at være alene i det tomme hus. De kom i to biler. To uniformerede betjente på forsædet i hver bil og en civilklædt mand på bagsædet i den ene.

 

Lederen af efterforskningen, Ivar Larsen, udstrålede en ro, der var som balsam på Elines tyndslidte nerver. Larsen sendte tre af betjentene af sted for at spørge naboerne, om de havde set eller hørt noget usædvanligt i løbet af formiddagen.

 

Eline gav Larsen en telefonliste over Jonas’ kammerater og lærere. Da hun gav ham Stevens telefonnummer, forklarede hun, at hendes mand ikke tog telefonen og angiveligt var syg, hvorpå Ivar Larsen omgående ringede til politiet i Stavanger.

 

Eline satte sig i sofaen og prøvede fortvivlet at huske, hvad hun og Jonas havde foretaget sig i morges. Havde han sagt eller gjort noget, som kunne give politiet et spor at gå efter? De skulle finde ham. Hurtigt!

 

Hvorfor tager Jonas' far ikke telefonen? Og har han noget med Joans' forsvinden at gøre? Læs med i morgen, når du får 5. del af vores spændende julekalenderroman her på Hjemmet.dk

 

Har du ikke fået læst alle de tidligere afsnit af Hjemmets julekalenderroman, kan du finde dem nederst på siden eller ved at klikke her

 

 

Her på Hjemmet.dk ved vi godt, at julen kan være en både travl og stressende tid, så derfor har vi fundet et lille pusterum til dig:

 

En gribende juleroman i 24 små afsnit, som du kan klikke dig ind og læse hver dag som en slags julekalender.

Tekst: Hanna Sandvik
Illustreret af: Peter Michael
Publiceret: 04-12-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri