Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julebroderi: Adventskalender med nisser og kranse

Julebroderier
Den sjove adventskalender i korssting har en lomme til hver søndag i advent.

Færdigt mål:

22 x 82 cm.

 

Materialer:

50 x 120 cm aidalærred i en kvalitet med 4,4 tern pr. cm, 30 x 90 cm strygevlieseline, 310 cm rødt skråbånd, gennemsigtigt papir. Moulinébroderegarn fra DMC, se farver og garnforbrug under signaturer.

Fremgangsmåde:

Klip til baggrund 1 stk. på 22 x 82 cm + 1 cm til sømrum. Klip et tilsvarende stykke af strygevlieselinen. Klip et lommemønster af gennemsigtigt papir, der er 15 cm højt, 13,5 cm forneden og 14,5 cm foroven. Klip 4
stk. lommer med 3 cm til sømrum til at brodere på.

 

Broderi:

Markér midten lodret og vandret på hver lomme. Regn ud, hvor der begyndes i diagrammet. Sy et motiv på hver lomme. Der sys korssting med 3 deltråde i nålen. Konturer sysmed stikkesting i sort, undtagen ved mellemrummet ved støvlerne, der sys med hvidt.

Annonce

 

Montering:

Pres broderierne fra vrangen og klip lommerne til. Læg mønsteret over motiverne, så broderierne kommer på midten. Der beregnes ¾ cm's sømrum foroven (skråbåndets bredde) og 1 cm på de 3 andre sider. Klip tilsvarende stykker af aidastoffet til lommernes bagsider. Læg for- og bagside til lommer ret mod ret og stik langs sider og bund. Klip sømmen smal og vend retten udad. Kant foroven med rødt skråbånd.

 

Stryg vlieselinen på vrangen af baggrundsstoffet og klip stykket til, så det bliver 22 x 82 cm. Kant med skråbånd, først foroven og forneden, derefter i siderne, idet der foroven dannes små stropper til ophængning. Placér lommerne på bagrundsstoffet, så lommemotiverne starter med 1 tændt lys øverst og slutter medkransen med 4 tændte lys nederst. Fold sømmen  ind i siderne, lommerne har lidt større vidde foroven, men sys på, så siderne flugter med kanten. Den nederste placeres 4 cm fra nederste kant, og der beregnes ca. 3 cm mellem hver lomme. Stiklommerne fast.

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 43, 2009

Tekst: Design: Lis Paludan, Marianne Aggebo og Marks & Kattens
Foto: Fotograferne Søndergaard, Thomas Hergaard og Marks & Kattens
Publiceret: 03-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri