Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Julehobby: To keglenisser

Julehåndarbejde
De to nisser står godt og solidt. De er hurtige at fremstille, for det meste skal bare klippes i filt og limes fast.

Højde:

27 (24) cm.

 

Materialer:

1 flamingokugle på 5 cm og 1 på 4 cm i diameter, 1 styroporkegle på 19 cm og 1 på 15 cm samt 1 vatkugle (næse) på 1 cm i diameter. Hudfarvet trikotstof. Filt i farverne: grøn, pink, orange, rød, rødlilla og hudfarvet, og lidt rød hjertefiltbort. Syntetisk vatfyld. 4 små blå perler, guldstofhjerte, blomsterpind, rød tusch og rød farveblyant.

 

Fremgangsmåde:

Til nisse med stort hoved klippes 1 stk. trikotstof på 13 x 13 cm og til lille hoved 1 stk. på 12 x 12 cm. Sy hvert stykke sammen til et rør.

 

Læg hovedet i med den lille vatkugle som næse. Bind sammen i hver ende, stram en tråd om næsen. Skær 4 cm af den store kegle og 3 cm af den lille. Stik en blomsterpind ned i kroppen og op i hovedet og lim det fast. Klip filtdragterne efter mønster. Klip den færdige filtbort lidt fra hinanden, så den passer til filtdragten. Lim borten på filtet, inden dragten limes på keglen.

Annonce

 

Klip armene i dobbelt filt. Klip hænderne. Sy armen sammen, kom lidt vat i, sæt hånden på plads og lim den fast. Den ene nisse har hænderne foldet bag ryggen. Klip nissehuerne i rødt filt, sy dem sammen og træk dem godt ned over hovedet, helt ned til næsen.

 

Lim perlerne på som øjne og tegn munden og de røde kinder. Klip et hjerte i dobbelt rødt filt, sy det sammen og kom fyld i. Lim kristtjørn og guldhjerte på. Lim hjertet fast på den lille nisses hænder.

Halstørklæder: Klip 1 stk. rødlilla filt på 3 x 32 cm og 1 stk. orange filt på 1,5 x 18 cm. Klip frynser op i hver ende og bind tørklæderne om halsen på nisserne.

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 41, 2008 

Tekst: Ann-Bett Zachariassen
Foto: Fotograferne Søndergård
Publiceret: 25-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri