Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Et køkkensæt med nisser

Sy til jul
Forklædet og de praktiske grydelapper med lang halsstrop, så man altid har dem „ved hånden”, er syet af voksdug og stof i samme mønster.

Køkkensættet:


Til forklæde, grydelapper og dækkeservietter er brugt både voksdug og almindelig bomuld, men voksdugen er så blød, at man sagtens kan sy alle delene i det. Foruden stof skal bruges syntetisk pladevat og blonde. Tegn mønsterdelene op i hel størrelse og marker, hvilke der skal klippes i voksdug og i stof. Tag mønsterdelene med, når du køber stoffet.

 

Forklæde: (Voksen damestr.)

 

Klip forklædet og lommen i voksdug, og klip 2 bindebånd og 1 halsbånd i stof hver på 8 x 60 cm. Stik og vend hvert af de lange bånd og sy for enderne. Sy blonde på lommens øverste kant, og sy lommen på forklædet med en kantstikning og en stikning ¾ cm inde,
samtidig med at lommens kanter bukkes ½  cm om til vrangen.. Buk forklædets øverste kant 2 cm om til vrangen, og sy sømmen fast med en kantstikning samt en stikning 1½ cm inde. Buk ærmerundingerne ½ om mod vrangsiden og sy sømmen ned med en stikning ½ cm inde. Sy blonde på siderne og den nederste kant. Syr du forklædet i voksdug, kan du sy blonden direkte på kanten fra retsiden. Sy bindebånd og halsbånd fast.

Annonce

 

Dækkeserviet til rundt bord:

 

Klip til hver serviet 1 stk. stof og 1 stk. voksdug. Sy delene sammen ret mod ret, og lad en åbning stå til at vende igennem. Vend retten ud, put trevlekanterne ind og sy en kantstikning hele vejen rundt på servietten.

 

 

Grydelapper

 

Klip efter den mindste mønsterdel (= grydelappens overside) 4 stk. stof og 2 stk. syntetisk
pladevat. Klip efter den største del med strop 2 stk. i stof og 2 stk. i voksdug samt syntetisk pladevat. Sy de mindste dele sammen ret mod ret med et vatstykke under. Lad en åbning stå til at vende igennem. Vend retsidenud og kantstik. Sy de 2 andre stykker på samme måde. Læg en stor stofdel med strop ret mod ret med tilsvarende voksdugsstykke og syntetisk vat under. Sy som de to små stykker, men lad en åbning stå i hver stropende. Vend retsiden ud og sy stropperne sammen, idet trevlekanterne puttes ind mellem lagene. Læg de små stykker oven på de store stykker, således at voksdugssiden vender udad. Sy alle lag sammen med en kantstikning et par mm fra kanten.

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 48, 2006

 

 

Tekst: Inga Andersen
Foto: Thomas Hergaard
Publiceret: 09-12-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge