Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Sy selv: Lysedug med hjerter

Sy til jul
Hjerter syet sammen af små røde firkanter pryder den kønne lysedug, der er syet i et nemt patchworkmønster. Dyk ned i resteposen, måske har du julestoffer tilovers fra sidste år, der kan anvendes her.

Mål:

50 x 50 cm

 

Materialer:

Forskellige hvide og beige stoffer, gerne med lidt guld. Til hjerterne forskellige røde stoffer. Til ramme og monteringsstrimmel bruges 35 x 50 cm rødt. Desuden 55 x 55 cm tynd pladevat til fyld og 55 x 55 cm stof til bagstykke. Patchworkkarton. Til hver hjerteblok klippes 49 kvadrater på 3 x 3 cm i patchworkkarton. De fire kvadrater deles diagonalt til 8 trekanter.

 

Vejledning:

Læg skabelonerne på de forskellige stoffer og klip ud med 7-8 mm sømrum. Ri stofferne på skabelonerne og sy blokkene sammen, se tegningen. Til rammen skæres 2 strimler på 4,5 x 44 cm og 2 på 4,5 x 50 cm. Monteringsstrimlen måler 3,5 x dugens omkreds. Sy de to korte strimler på dugens to modsatte sider, derefter de to resterende. Fjern ritråd og pap. Pres arbejdet.

Annonce

 

Montering:

Klip bagstykke og pladevat en anelse større end forstykket. Læg for- og bagstykke vrang mod vrang med pladevat imellem. Ri de tre lag sammen. Quilt rundt om hjerterne og i den lyse yderkant. Klip kanterne rene (klip overflødigt bagstykke og pladevat af). Læg monteringsstrimlen ret mod ret på dugen og sy gennem alle tre lag. Fold sømrummet ind, buk det om mod vrangen og sy det fast i hånden med små sting.

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 48, 2006

Tekst: Maud Sandqvist
Foto: Thomas Hergaard og Fotograferne Søndergård
Publiceret: 08-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri