Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Sy selv: Skøn nissemor som dørpynt

Sy til jul
Sy julens hyggeligste dørpynt, en skøn nissemor med julehjertet på rette sted. Nissemor er syet i filt og pyntet med både blomster, hjerter og glitrende træer.

Højde:
Ca. 29 cm.

 

Materialer:

Rød, pink og rødlilla filt, hudfarvet tricotstof, 5 røde filthjerter og 4 lyserøde silkeblomster (fås i metermål), rødt glitterark med tekstilbagside, 20 cm røde minipomponer, 1 hudfarvet træperle med diameter 1,5 cm, 2 ovale plasticøjne 1 x 0,8 cm, „Glædelig Jul" i udstanset guldkarton, 10 cm blomsterbort ca. 1,2 cm bred samt pladevat.

 

Fremgangsmåde:
Tegn hele figuren op i fuld størrelse på f.eks. silkepapir, 1 tern = 2 x 2 cm. Klip hele figuren efter tegningen (hue, krop og støvler) i rød filt (bagsiden). Tegn kroppen og støvlerne (ikke huen og hovedet) op på silkepapir og klip kroppen en gang til i rød filt (forsiden). Klip huen for sig i rød filt og læg lidt til i bredden.

Annonce

 

Hoved:
Klip en kartoncirkel med 7 cm i diameter. Klip cirklen i dobbelt pladevat samt i hudfarvet tricotstof og læg 2,5 cm til hele vejen rundt til ombuk. Lim de to lag pladevat på kartoncirklen og læg tricotstoffet ovenpå, buk om til bagsiden og klip små hak i stofkanten hele vejen rundt på bagsiden. Lim stoffet fast til bagsiden. Sy en træperle på som næse og lim øjne på. Tegn munden op med rød tusch og farv kinderne med en rød farveblyant.

 

Forside:

Klip borten efter mønstret i rødlilla filt og lim den fast nederst på dragten. Lim røde filthjerter på. Klip trekanter i rødt glitterark og lim dem på. Sy borten med minipomponer på. Lim blomsterborten på støvlerne og pynt med pink silkeblomster.

 

Montering:

Hæft for- og bagsiden sammen med lidt pladevat imellem og sy sammen med små sting. Marker armene med små sting. Sy nissehuen fast med små sting og kom lidt fyld i. Skub hovedet op under huen og lim det fast. Klip et hjerte i pink filt og lim teksten på. Lim hjertet fast på nissen. Sy en lille hvid plasticring bagpå til ophæng.

 

KLIK HER FOR AT SE DIAGRAM (TEGNING) TIL NISSEMOR

Tekst: Design: Ann-Bett Zachariassen
Foto: Fotograferne Søndergaard
Publiceret: 05-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri