Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Sy: En glad nissekone

Sy til jul
Den lange, dekorative nisse kan hænge – som her – ned fra reolen, på en dør eller i vinduet.

Mål:

40 cm.

 

Materialer:

35 x 35 cm til krop/kjole, 10 x 35 cm hudfarvet stof, 17 x 25 cm sort stof til støvler, 12 cm rød tubestrik til hue (16 cm i omkreds) fra Panduro, 14 x 14 cm julestof og en 14 cm smal blonde til forklæde, 12 cm blonde (5 cm bred) til krave, 6 perler til øjne og støvler, 3 pynteknapper, 1 kurv, 50 cm rød bomuldssnor og fiberfyld. I tykt uldgarn klippes ca. 25 tråde, der hver måler 20 cm, til hår.

 

Vejledning:

Tegn de forskellige dele op i hel størrelse på mønsterpapir. Bemærk: Mønstret er uden sømrum. Læg stoffet til hænder og hoved ret mod ret og tegn 2 hænder og 1 hoved. Sy i den tegnede linje hele vejen rundt på hovedet, mens hænderne skal være åbne foroven. Klip hak i de buede linjer. Klip ud med 5-6 mm's sømrum.

Annonce

 

Klip en åbning bag på hovedet og vend retsiden ud. Kom fiberfyld i og sy åbningen til. Vend retsiden ud på hænderne og kom fiberfyld i cirka halvdelen. Læg stoffet til krop/kjole ret mod ret og tegn mønstret over. Sy i den tegnede linje hele vejen rundt, men husk  åbningen forneden og ved hænderne. Klip ud med 5-6 mm's sømrum. Klip et hak ved åbningen til hænderne. Vend retsiden ud. Sy markeringen for ærmerne fra retsiden med en stikning. Kom fiberfyld i ærmerne og derefter i resten af kroppen. Stop hænderne op i åbningen ved ærmerne og sy dem fast i hånden med små sting.

 

Læg stoffet til støvlerne ret mod ret og tegn mønstret op. Sy i den tegnede linje og klip ud med 5-6 mm's sømrum. Vend retsiden ud og sy midtersømmen. Kom fiberfyld i og stop støvlerne op i åbningen forneden på kjolen. Sy dem fast i hånden med små sting. Pynt støvlerne med perler. Sy to perler på hovedet til øjne og brodér næse og mund.

 

Sy hovedet på kroppen ved markeringen og sy hår på dukken. Forklæde: Fold sømrummet ind på de 3 sider og sy en stikning. Fold 2 cm ned foroven, og med en rød bomuldssnor syes små risting foroven på forklædet. Sy en smal blonde forneden på forklædet. Stik snoren om på ryggen mellem ærmerne og kroppen og bind en sløjfe bagpå. Bind en snor hårdt om den ene ende af tubestrikken ca. 2 cm inde og rul den anden ende op til en passende hue.

 

Sy huen fast på hovedet. Sy en kurv i hånden på nissen og sy 3 pynteknapper på kjolen. Sy blondekraven fast med et par sting foran på nissen. Sæt evt. en rød snor til ophæng fast i nissehuen.

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 41, 2008

Tekst: Maud Sandqvist
Foto: Fotograferne Søndergård
Publiceret: 13-12-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri