Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Sy selv: To fine julegæster

Sy til jul
I stiveste puds og med gavesækken i hånden er nisseparret her parat til julefest.

Højde:

15 cm

 

Materialer til 2 nisser: 6 x 28 cm lysebrunt stof, 20 x 75 cm rødt stof, lidt lyst til krave og kanter, 16 x 16 cm sort stof, 5 knapper, 4 sorte perler, fiberfyld, uldgarn til hår og skæg, 7 x 15 cm hessian til sækken, karton til bunde, 2 små bjælder.

 

Vejledning: 

Tegn de forskellige mønsterdele over på mønsterpapir i hel størrelse. Cirklen til bunden tegnes op på karton. Læg stofferne ret mod ret og tegn 4 arme i sort stof. Tegn i rødt stof 2 kroppe og 4 ærmer. Klip ud med 7-8 mm’s sømrum. Cirklerne til bundene klippes ud med 1 cm sømrum. Klip 2 huer – lav nissemandens hue lidt mindre end nissekonens, da han ikke har hår. Den lyse strimmel foran på kroppen skæres 2,5 cm bred. Buk sømrummet ind på begge langsider, til den måler 1 cm og sy den midt på kroppen med små sting i hånden. Sy knapperne på. Del den lysebrune strimmel i 4 dele og sy en del foroven på hver af de 4 kroppe.

Annonce

 

Tegn hovedet og klip ud med 7-8 mm’s sømrum. Sy de 4 sorte arme, vend retsiden ud og kom fiberfyld i til den stiplede linie. Sy en stikning i den stiplede linie. Læg en lys strimmel på 2,5 cm ret mod ret forneden på de 4 ærmer, fold sømrummene ind mod vrangen og sy dem fast i hånden med små sting. Sy ærmerne sammen. Læg de 2 dele til kroppen ret mod ret. Hæft med knappenåle. Stop de sorte arme ind i de røde ærmer, læg dem ind mellem de 2 kropsdele ved markeringen på mønstret. Sy hele vejen rundt, men ikke i bunden. Klip hak i de buede linier og vend retsiden ud. Sy en ritråd i yderkanten af stofcirklen. Træk stoffet om papcirklen og hæft trådenderne. Kom fiberfyld i nisserne og sy bunden på fra ydersiden med små sting.

 

Sy perler på til øjne og broder næse og mund med kontursting. Hår: Vind lidt uldgarn om et stykke karton, som måler 11 cm. Fjern kartonen og sy garnbundtet sammen på midten. Sy det midt på hovedet af nissekonen. Hæft garnet på siden af hovedet med et par sting. Skægget laves på samme måde som håret, men buk garnbundtet i sømmen og sy det på nissen som skæg. Sy evt. et par uldgarnstråde på til pandehår. Læg stoffet til kraven ret mod ret. Tegn kraven og sy i den tegnede linie, men lad en åbning stå midt bag. Klip ud med 5 mm’s sømrum. Klip hak i de buede linier. Vend retsiden ud og sy åbningen til.

 

Sy en stikning i hånden rundt om kraven. Giv nissekonen kraven på og hæft den sammen midt foran med et par sting. Sy en lys strimmel forneden på huerne på samme måde som på ærmerne. Sy huen sammen ret mod ret. Vend retsiden ud og sy en bjælde i toppen. Sy huerne fast med et par sting.

Sy hessianstykket sammen i siderne til en gavesæk. Fold kanten ind foroven og sy en stikning i hånden. Fyld sækken med lidt fiberfyld og nogle små pakker.

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 40, 2007

Tekst: Maud Sandqvist
Foto: Fotograferne Søndergård
Publiceret: 13-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri