Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Sy selv: Adventssokker

Sy til jul
Hæng de fire julesokker op som adventskalender. Man kan også pynte op med sokkerne enkeltvis rundt i huset, og f.eks. hænge en på døren til børneværelset og lægge en lille kalendergave i hver dag.

Mål:

25 x 18 cm

 

Materialer til 4 sokker:
80 x 25 cm rødternet, 80 x 25 cm grønternet, 90 x 30 cm ensfarvet grønt, 90 x 30 ensfarvet rødt, 25 x 80 cm tynd pladevat. Lidt hvidt brodergarn. Vliesofix (papir med lim).

 

Klippevejledning:

Tegn mønstet over på mønsterpapir. 7 mm sømrum er inkluderet i delene. Klip de ternede dele op til den stiplede linje 1. Klip pladevat uden sømrum til den stiplede linie 2. Klip delene i de ensfarvede stoffer op til den øverste linje 3. Stropperne måler 5 x 20 cm.

 

Syvejledning:

Stryg Vliesofix bag på stoffet, til de 4 hjerter. Tegn dem op og klip ud. Broder 1 og 3 på de to grønne hjerter og 2 og 4 på de to røde. Appliker hjerterne på
forsiden af sokkerne med tungesting. Ri pladevattet bag på de ternede stoffer. Quilt 2 hjerter forneden. Sy en rødternet og en grøn del sammen i den øverste kant. Gør det samme med en grønternet og rød del. Fold stroppen på langs, fold sømrummet ind og sy en stikning.

Annonce

 

Læg de to dele til sokken ret mod ret med de to ternede og ensfarvede dele oven på hinanden, hold sammen med knappenåle. Læg stroppen ind mellem de to dele
på bagsiden af sokken, i den øverste del af det ternede stof. Sy hele vejen rundt, men lad en åbning stå i foerstoffet til at vende igennem. Vend retsiden ud og sy åbningen til. Stop foerstoffet ned i sokken, så der bliver en ensfarvet kant foroven.

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 48, 2006

Tekst: Maud Sandqvist
Foto: Thomas Hergaard og Fotograferne Søndergård
Publiceret: 01-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri