Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Sy selv: Forklæder med julemotiv

Sy til jul
Søde motiver sætter julestemning på helt enkle ting som hørforklæder. Motiverne købes i metermål og er nemme at klippe ud og sy på ting, der lige skal have et lille ekstra julepift.

Størrelser:

Voksen: One size
Barn: 6-8 år = 122-128 cl.
 

Mål:

Se diagrammet nedenfor

 

Materialer:

Tallene i parentes er mål til børnestørrelsen. 0,95 m (0,70 m) hør i 140 cm's bredde, stof med julemotiv (der er 2 store og 3 små julemotiver på en stofbredde), 130 cm (85 cm) stribet pyntebånd og 130 cm (85 cm) siksakbånd.

 

Klipning:

Tegn mønsterdelene op i hel størrelse, hver tern = 2 x 2 cm, og tegn lommen af fra mønsteret som ekstra mønsterdel. Læg mønsteret til forklædet på stoffet og klip med 2 cm sømrum. Lommen klippes med 2 cm sømrum foroven, resten klippes med 1 cm sømrum. Klip desuden til bindebånd 2 stk. a 77 x 8 cm (60 x 8 cm) og til strop 1 stk. på 54 x 8 cm (44 x 8 cm), målene er inkl. 1 cm sømrum.

Annonce

 

Syning:

Stik og vend bindebåndene og stroppen. Pres den nederste kant 1 + 1 cm om til vrangen og stik ombukket fast. Sy pyntebånd og siksakbånd på forklædet henholdsvis 3 og 5,5 cm fra den nederste kant. Pres derefter siderne 1 + 1 cm om til vrangen, placer bindebåndene under ombukket i siderne efter markeringen ogstik ombukket fast. Fold bindebåndene fremefter, og sy dem fast med en stikning lige i kanten. Pres sømrummet i rundingerne 1 + 1 cm om til vrangen, og stik ombukket fast. Pres til sidst den øverste kant dobbelt til vrangen,placer stroppens ender under ombukket i hver side efter markeringen og stik ombukket fast.

 

Fold stroppen opefter, og sy den fast med en stikning lige i kanten af forklædets øverste kant. Fold lommens øverste kant 1 + 1 cm til vrangen og stik ombukket fast. Sy pyntebånd og siksakbånd på lommen henholdsvis 2 og 4,5 cm fra den øverste kant. Fold lommens andre kanter ind og kantstik lommen på forklædet efter markeringen. Del lommen på det store forklæde op i tre med lodrette stikninger efter markeringen. Klip julemotiver ud med 1 cm sømrum og pres sømrummet til vrangen. Hæft motivet på forklædet ca. 5 cm (3 cm) fra den øverste kant og kantstik det fast.

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 48, 2007

Tekst: Mette Vilandt
Foto: Thomas Hergaard
Publiceret: 21-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri