Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Sy selv: Små tykmavede nisser

Sy til jul
De tre sjove nisser er festlige at hænge på grangrene eller i vinduet. Deres tøj er syet af flotte, blanke julestoffer. Kig i resteskuffen efter stofrester, der skal ikke bruges ret meget til hver nisse.

Mål: Højde 20 cm.

 

Materialer:

Bomuldsrester af hudfarve og julestoffer, hvid strimmel med dukkehår, syntetisk pudefyld, sytråd i stoffernes farver, gennemsigtigt papir, sorte perler til øjne (Gütermann 4 mm), lidt sort filt, sort moulinébroderegarn til ophængning, rouge til kindrødt, små røde pomponer til næser, hobbylim.

 

Fremgangsmåde:

Tegn mønsterdelene over på gennemsigtigt papir, klip ud og tegn omrids af delene over på bagsiden af stofferne med f. eks. spids blyant eller kuglepen. Klip til hver nisse: 2 stk. hue, 2 stk. hoved, 2 stk. krop, 4 stk. hænder, arme og støvler. Beregn 6 mm til sømrum undtagen på støvlerne, som klippes af sort filt uden sømrum.

 

For- og bagside:

Læg ansigt ret mod ret med hue og stik. Læg derefter krop ret mod ret med ansigt og stik. Pres sømmene væk fra ansigtet: Op mod hue og ned mod krop. Læg for og bagside ret mod ret og stik dem sammen, men lad åbninger stå ved arme og forneden. Klip sømmene smalle undtagen ved åbningerne. Vend retten ud og kom fyld i hoved og krop.

Annonce

 

Arme:

Læg hænder ret mod ret med arme og stik. Pres sømme mod arme. Læg til hver arm to dele ret mod ret og stik. Klip sømmen smal, vend retten udad og kom fyld i.

 

Støvler:

Sy støvlerne sammen med små kastesting med sort sytråd og kom fyld i. Stik arme og støvler ind i åbningerne og sy dem fast med små sømmesting. Sy også åbningen til mellem benene. Sy de sorte perler på til øjne, sy helt igennem om til bagsiden, så øjnene kommer til at ligge i en lille fordybning. Kom rouge på kinderne. Sy skægstrimlen rundt om hovedet og omkring nakken. Lim pomponer til næser. Sy sorte snore i til ophængning.

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 48, 2006

Tekst: Lis Paludan
Foto: Fotograferne Søndergård
Publiceret: 15-12-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri