Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegave



Glæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julens bedste opskrifter

Andebryst med æbler og svesker, brunede kartofler og rødkål
(2 pers.)
Andebryst med æbler og svesker:
Arbejdstid: 30 min., Koge/stegetid: 25 min., Ikke fryse-egnet
Brunede kartofler:
Arbejdstid: 20 min., Koge/stegetid: 25 min., Ikke fryse-egnet
2 spsk sukker
3-4 spsk vand
5-10 g smør
Nem rødkål:
Arbejdstid: 25 min., Koge/stegetid: 35 min., Ikke fryse-egnet
½ tsk salt
2-3 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Andebryst med æbler og svesker
    Skær evt. sener på kødsiden væk og rids skindet på kryds og tværs med en skarp kniv. Gnid andebrystet på begge sider med salt og peber og læg det på en lille pande med skindsiden nedad. Tænd på middel varme og steg, indtil skindet er gyldent – ca. 10 min.
  2. Hæld det meste af fedtet af panden, vend brystet og steg det på kødsiden ca. 8 min. Tag kødet af panden og dæk det løst med stanniol.
  3. Hæld det meste af fedtet af panden og steg æbler og svesker på panden 3-4 min. Tilsæt æblevineddike og lad det koge næsten væk. Tilsæt æblemost og kog det igennem 5 min. Jævn med sovsejævner eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med salt og peber.
  4. Skær andebrystet i tynde skiver lidt på skrå og server med sovs og det valgte tilbehør.
  5. Brunede kartofler
    Kog kartoflerne lige knap møre og pil dem. Det kan med fordel gøres dagen før. Smelt sukker, til gylden karamel på en lille slip let-pande. Tilsæt vand og giv det et opkog. Skyl kartoflerne i koldt vand og læg dem i karamellen. Lad dem simre under omrøring, til de er jævnt dækket af karamel. Tilsæt smør og krydr med salt og peber.
  6. Nem rødkål
    Smelt smør eller andefedt i en gryde og vend kålen i, så den bliver blank. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad kålen simre under låg i 25-30 min. Tag låget af og lad kålen koge igennem, til væsken er fordampet. Smag til med sukker, salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri