Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Her er opskriften på en slags kanelbrød. Det sjove navn monkey bread eller abebrød kommer nok af, at man får store kinder som en abe, hvis man kommer en hel brødkugle i munden på en gang.
Abeskøn kage: Monkey bread
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1 time 30 min.
Bagetid: 45 min.
Fryse-egnet
2 1⁄2 dl mælk (lun)
25 g gær
25 g sukker
ca. 400 g hvedemel
Dyppelse:
Glasur:
100 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Rør gær ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i sammen med smør, sukker, salt og mel. Ælt dejen godt. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse ca. 30 min.
  2. Del dejen i fire og hvert stykke yderligere i 16. Tril dem alle til små kugler. Dyp hver kugle i en blanding af smeltet smør tilsat brun farin og kanel. Læg kuglerne i en smurt bageform. Lad brødet hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.
  3. Bag i midten af ovnen ved 200 grader ca. 45 min. Rør glasur og pynt brødet med den. Server gerne lunt eller friskbagt.
Tips!
Del dejen i 4 og hvert af disse i 16 stykker. Tril alle stykkerne til kugler. Dyp hver dejkugle i kanelkrydret sukker-smørblanding. Læg kuglerne i en smurt bageform.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge