Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Dette er en meget lækker æblekage med masser af æbler, marcipan, soltørrede bær og krydret med lidt frisk ingefær, hvis man kan lide det. Nyd den til te, kaffe eller som dessert.
Æble-marcipan-kage
(1 kage til ca. 12 personer)
Arbejdstid: 1 time
Stege/bagetid: 1 time og 10 min.
Dej:
25 g smør
50 g sukker
200 g marcipan
50 g mandler
100 g hvedemel
4 æg
200 g sukker
Topping:
2-3 æbler
50 g mandler
50 g sukker
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tern. Skræl ingefæren og hak den fint (hvis man ikke bryder sig om ingefær, kan den udelades).
  2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt sukker, æbler og ingefær. Lad æblerne simre halvmøre under let omrøring i 5 min. Tilsæt de soltørrede bær og lad det simre et par min. mere. Hæld blandingen i en skål til afkøling.
  3. Tænd ovnen på 175 grader og smør en springform (24-26 cm) med smør – eller fór den med bagepapir.
  4. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og hak mandlerne (også dem til topping) groft med en kniv. Sigt mel og bagepulver sammen.
  5. Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme – det tager 6-8 min. med en håndmikser. Vend marcipan, mandler og mel i cremen og tilsæt den afkølede æbleblanding. Hæld dejen i formen.
  6. Vask eller skræl de sidste æbler, skær dem i halve og fjern kernehusene. Skær dem i tynde skiver og læg dem taglagt på dejen.
  7. Bland de hakkede mandler med sukker og smør og dryp det over æblerne. Sæt formen i den nederste halvdel af ovnen ca. 1 time. Kig til kagen af og til og læg evt. et stykke stanniol over, hvis den begynder at blive for mørk.
  8. Pynt evt. med sigtet flormelis og giv vaniljeis eller flødeskum til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri