Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Vi kender alle den traditionelle risalamande. Her præsenteres et lækkert alternativ til særlig glæde for de æbleglade.
Æble-risalamande med æblesovs
8 personer
Arbejdstid: 30 min.
Afkøling: ca. 2 timer
Kogetid: ca. 55 min.
Risengrød med æblemost:
225 g risengryn
2 dl vand
Æblemos og æblesovs:
1 dl vand
Fyld:
ca. 150 g flormelis
1 stang vanilje
Drys:
Sådan gør du:
  1. Risengrød med æblemost:
  2. Kog vand og grødris i ca. 10 min. i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og æblemost, og bring det i kog. Rør jævnligt over hele bunden af gryden. Kog grøden færdig i ca. 45 min. Drys grøden med sukker på overfladen, så der ikke kommer skind på, og lad grøden blive kold.
  3. Æblemos:
  4. Skræl æblerne, fjern kernehuse, blomster og stilke.
  5. Kog æblerne i vand under låg ved svag varme, til de er helt møre, ca. 10 min. Blend til ensartet konsistens.
  6. Æblesovs:
  7. Kom 3 dl æblemos i en lille gryde. Spæd med calvados og/eller vand til passende cremet sovsekonsistens. Smag til med flormelis. Sovsen kan servéres lun eller ved stuetemperatur.
  8. Bland risengrød med æblemos til ensartet konsistens. Bland hakkede mandler i den kolde risengrød.
  9. Pisk fløden med kornene fra vaniljestangen til flødeskum. Vend det i den helt kolde æble-risengrød, helst lige inden servering. Smag til med flormelis.
  10. Servér æble-risalamande med et drys hakkede mandler og æblesovs.
Tips!
Mandler med skind smager godt, men hvis risalamanden skal stå længe, skal mandlerne smuttes.
Velbekomme!
Foto: Line Falck/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri