Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Når det er koldt udenfor er der intet som hjemlig og hyggelig vintermad - her i form af æblekage med kanelskum. Bon appetit.
Æblekage med kanelskum
1 kage eller 10-12 stykker
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 45 min.
4-5 æbler
4 æg
300 g sukker
1 tsk. citronskal
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2-3 spsk. perlesukker
Kanelskum:
1-2 tsk. stødt kanel
Sådan gør du:
  1. Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne ud i 6-8 både. Vend dem med citronsaft.
  2. Pisk æg med sukker og fintrevet citronskal til tykt skum i ca. 10 min. med en håndmikser.
  3. Bland hvedemel, kardemomme, bagepulver og salt sammen, og drys det igennem en si i dejen. Vend hakkkede mandler i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm. i diameter). Læg æblerne i dejen. Læg små smørklatter på æblestykkerne.
  5. Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Drys perlesukker hen over kagen de sidste 5-10 min. af bagetiden.
  6. Afkøl kagen lidt på en bagerist.
  7. Pisk fløde og kanel til skum, og servér det til den lune æblekage.
Tips!
Æblekage er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge