Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Tærten består af tre lag – en sprød bund, et cremet fyld af hakkede æbler, frisk ingefær og æggeblommer og en marengstop. Marengslaget kan bages tørt eller blødt – alt efter smag.
Sådan gør du:
  1. Bland de tørre ingredienser i en foodprocessor og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med koldt vand og sæt den i køleskab 1 times tid. Vask ikke foodprocessoren – den skal også bruges til fyldet.
  2. Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24-26 cm). Prik den med en gaffel, læg et stykke bagepapir på dejen og fyld op med tørrede bønner el. lign., så dejen ikke „skrider” under bagningen. Bag den 10 min. Fjern bagepapir og bønner og bag tærtebunden yderligere 8 min. Tag den ud af ovnen og skru ned til 150 grader.
  3. Hak de skrællede æblebåde sammen med lime- eller citronskal og revet ingefær i en foodprocessor og tilsæt 3 spsk lime- eller citronsaft, æggeblommer og majsstivelse. Fyld massen i tærtebunden og bag den 15 min.
  4. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og pisk sukker og flormelis i lidt ad gangen, til det bliver en blank marengsmasse. Fyld den i en sprøjtepose og sprøjt den i toppe på æblefyldet – de skal ligge helt tæt og skal helt ud og røre ved tærtebundens kant. Sæt tærten tilbage i ovnen ca. 35 min. – til den er gennembagt og overfladen er gylden.
Tips!
Erstat evt. frisk ingefær med 2 tsk stødt kanel eller vaniljesukker. 2. Man kan også bage tærten med blød arengs. Sprøjt marengsmassen på tærten efter ca. 35 min. og bag yderligere ca. 15 min. 3. Tærten kan også bages med en tyk æblekompot som fyld. Fyld kompotten i den forbagte bund, sprøjt marengsmassen på som beskrevet og bag tærten ca. 15 min. ved 180 grader.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri