Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og sæt den koldt 30 min.
  2. Skræl madæblerne og skær dem i tern uden kernehus. Damp dem helt møre sammen med 3 spsk vand og 3 spsk æblegelé (ca. 10 min) og rør dem til mos.
  3. Smag til med sukker og evt. kanel og/eller ingefær og bred mosen ud på en tallerken, så den kan afkøle.
  4. Tænd ovnen på 220 grader. Læg et stykke stanniol i den indvendige kant af tærtebunden (så den ikke skrider) og forbag den 10 min.
  5. Skræl æblerne og udbor kernehusene. Halver æblerne og skær dem i tynde skiver. Smør æblemosen ud på tærtebunden (uden stanniolen) og læg æblerne ovenpå. Pensl med citronsaft og drys med lidt sukker.
  6. Bag tærten midt i ovnen i ca. 45 min. Stil tærteformen på en rist til afkøling. Smelt 3-4 spsk æblegelé i en gryde og pensl det over tærten.
  7. Servér med rom/rosin-flødeis: Læg rosinerne i en skål med rom og lad dem trække tildækket mindst 3 timer og gerne natten over.
  8. Pisk æggeblommer sammen med sukker. Giv mælk og fløde et opkog og hæld det i æggemassen under piskning.
  9. Hæld det tilbage i gryden og pisk det over varmen, til det tykner – det må IKKE koge.
  10. Si cremen over i en skål og lad den afkøle. Rør rosiner og rom i cremen og frys den på en ismaskine.
Tips!
Flødeis er en creme, der fryses, mens den røres – på en ismaskine. Det kan lade sig gøre at lave en flødeis uden ismaskine ved af piske isen igennem med jævne mellemrum, mens den fryses – selvom det ikke bliver helt det samme. Den lækre is kan serveres som en selvstændig dessert med sprøde kager eller vafler til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri