Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Prøv en vaskeægte amerikansk specialitet: æbletærte med tranebær. Du kan også vælge at servere frugten i sprøde tærteskaller.
Sådan gør du:
  1. Bland mel og salt og hak det kolde smør i (brug evt. en foodprocessor). Saml hurtigt dejen med koldt vand og del den i 2 stykker. Rul den ene portion ud og læg den i en dyb tærteform (22-24 cm) og stil den i køleskabet.
  2. Rul den anden portion ud, læg den på et stykke bagepapir og sæt den i køleskabet. Tænd ovnen på 220 grader.
  3. Riv citronskallen fint og vend den sammen med sukker og mel. Vend æbler og de to slags tranebær i og bred fyldet ud i tærtebunden. Fordél små smørklatter over.
  4. Skær den anden portion dej i strimler og læg dem over fyldet på kryds og tværs, så de danner et gitter. Sæt tærten på en bageplade med bagepapir midt i ovnen i 10 min. Skru ned til 180 grader og lad tærten bage yderligere ca. 45 min. Stil tærten til afkøling på en rist.
  5. Servér den lun eller afkølet med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Tips!
Man kan også koge fyldet (uden mel og med lidt citronsaft) i en gryde, afkøle det og servere det i hjemmebagte eller færdigkøbte kageskaller. Du kan bruge samme tærtedej til hjemmebagte kageskaller. Portionen rækker til ca. 28 skaller. De kan opbevares i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri