Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Søde sager og drikke
Abrikostrifli med valnødder
(6 personer)
Arbejdstid: 1 time
Udblødning: 6 timer
Koge/stege/bagetid: 30 min
Ikke fryse-egnet
Abrikosfyld:
½ l vand
75 g sukker
Valnøddekage:
1 knsp salt
Topping:
50 g sukker
Creme:
2 blade husblas
2 spsk sukker
3 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Overhæld abrikoserne med vand og lad dem trække i 6-24 timer. Kom abrikoser og udblødningsvand i en gryde med citronskal og -saft. Lad abrikoserne simre møre (ca. 20 min.). Smag til med sukker og lad dem afkøle. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk æg og sukker til en tyk creme (ca. 5 min. med en håndmikser). Bland valnødderne med mel og salt. Vend blandingen i æggene, fyld dejen i en smurt form og bag kagen i ca. 25 min. Vend den ud på en rist til afkøling.
  3. Smelt sukker til gylden karamel på en pande og vend nødderne i. Hæld det straks ud på et stykke bagepapir til afkøling.
  4. Udblød husblas i koldt vand. Knug vandet af og smelt den over vandbad.
  5. Pisk æggehvider og sukker til blød marengs.
  6. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en tyk creme (5 min. med en håndmikser). Vend flødeost i æggeblommecremen og tilsæt husblas i en tynd stråle. Vend marengsmassen i cremen. Skær kagen i tern/skiver og fordél halvdelen i bunden af en glasskål. Stænk evt. med likør og fordél halvdelen af abrikoserne over kagen. Gentag med resten af kagen og abrikoserne.
  7. Fordél vaniljecremen ovenpå og sæt desserten koldt. Drys med hakket nøddekaramel ved servering.
Tips!
Har du ikke tid til at bage kagen, kan du erstatte den med nogle gode makroner eller færdigkøbt kage, f.eks. roulade eller sandkage.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge