Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Denne saftige adventskage med mandler og appelsin passer fint til december måneds hyggestunder. Kagen kan også serveres som en skøn dessert med flødeskum til.
Adventskage med appelsin & mandler
6 personer
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid, appelsiner: 1 time
Bagetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
200 g mandler
250 g (3 dl) sukker
60 g (1 dl) mel
Pynt: flormelis
Sådan gør du:
  1. Kog appelsinerne i vand, der lige dækker, i ca. 1 time, eller til de er godt møre. Skær dem i kvarter, fjern kernerne og kom dem i foodprocessor eller blender (med skal).
  2. Skold og smut mandlerne. Hak halvdelen af mandlerne fint, lad resten være grofthakkede. Bland mandler med kværnet appelsin. Pisk æggene tykt og skummende med sukkeret og vend appelsin-mandelblandingen i. Bland bagepulver i melet og vend det i til sidst.
  3. Hæld dejen i en smurt springform, 22 cm i diam og bag kagen ved 185 grader i ca. 1 time. Lad kagen blive kold, før den tages ud af formen.
  4. Pynt: En nem og enkel pynteteknik er denne: Brug engle, hjerter, stjerner eller anden papirpynt og læg det på den bagte kage. Sigt flormelis over. Tag ganske forsigtigt skabelonerne af kagen.
Tips!
Kagen kan serveres, som den er, men det smager også godt at servere flydende honning og f.eks. cremefraiche 18% eller yoghurt naturel til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri