Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Det tager tid at tilberede den rigtige amerikanske æbletærte (applepie), men det er arbejdet værd. Brug et dybt ovnfast fad, hvis du ikke har et dybt tærtefad.
Amerikansk æbletærte
1 tærte til ca. 10 personer
Arbejdstid: 1 time og 15 min.
Hviletid 1+1 time
Koge/bagetid: 1 time og 15 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
275 g hvedemel
1⁄4 tsk groft salt
1⁄4 tsk bagepulver
Fyld:
1 usprøjtet citron
75 g farin
75 g sukker
1⁄2 tsk stødt muskatblomme
1⁄4 tsk stødt ingefær
1⁄4 tsk stødt nelliker
1⁄4 tsk stødt allehånde
1⁄4 tsk salt
25 g smør
Pensling:
Sådan gør du:
  1. Bland mel med salt og bagepulver, og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor. Tilsæt eddike og saml hurtigt dejen med iskoldt vand – dejen skal ikke æltes. Del dejen i 2 portioner (ca. 200+300 g), og pak dem ind i film. Stil dem i køleskab min. 1 time.
  2. Skræl æblerne, halver dem og udbor kernehusene. Skær æblerne i tynde skiver, og vend dem sammen med fin trevet citronskal, 3 spsk citronsaft, farin, sukker og krydderier. Lad dem trække 45 min.
  3. Tag dejen ud, og lad den stå på køkkenbordet 5 min. Rul dejen ud mellem 2 stykker plastfilm, Bagesiden Den helt rigtige applepie er her serveret med cremefraiche. „Over there“ serverer man gerne en god vaniljeis eller en kogt vaniljecreme til. og læg det største stykke i en dyb tærteform (24-26 cm) – lad dejen hænge lidt ud over kanten. Skær det andet til, så det passer som låg, og læg det på et fad. Stil dem i køleskab minimum 30 min.
  4. Hæld æblerne til afdrypning i et dørslag over en skål. Hæld den afdryppede saft over i en gryde, og kog den ind til sirupskonsistens, ca. 15 min. Pisk smørret i, og tag det af varmen. Vend æblerne sammen med majsstivelse og vend æblesiruppen i. Fordel æblerne på tærtebunden.
  5. Pensl dejkanten med vand og læg dejlåget over frugten. Stop den nederste dejkant ned over kanten af dejlåget, skær overskydende dej af og tryk samlingerne til med en gaffel. Klip/skær 6-8 lufthuller i dejlåget med en saks eller en kniv. Dæk tærten med film og sæt den i køleskabet 1 times tid.
  6. Sæt en bageplade i ovnens nederste halvdel og varm op til 225 grader. Pensl evt. tærten med sammenpisket æg, og stil den på den varme bageplade med et stykke bagepapir under. Bag tærten 50-60 min. Dæk evt. tærten med stanniol undervejs, hvis den begynder at blive for mørk. Lad tærten afkøle min. 1 time før servering. Nyd tærten varm eller tempereret – aldrig kold.
Tips!
Brug gerne flere slags æbler til fyldet. Vend evt. friske eller soltørrede tranebær, en håndfuld rosiner eller nogle hakkede valnødder i sammen med æblerne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge