Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fjerkræ
Skal der andesteg på bordet Mortens aften, er John Prices berømte kogte og stegte and et godt bud.

„Mine damer og herrer! På utallige opfordringer fra nær og fjern får De min opskrift på and, som jeg tilbereder på min helt egen måde. Opskriften vakte tvivl og forbavselse første gang, den kom frem, men den er nu endt med at være til glæde og fornøjelse for mange“
And a la Price
(4-5 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Koge- og stegetid: Ca. 1½ time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Sovs:
3 spsk smør
3 spsk mel
½ liter af suppen
evt. kulør
Safranris:
50 g smør
2 spsk olie
1 glas hvidvin
ca. 1 liter suppe
Sådan gør du:
  1. Gnid anden indvendigt med salt og peber og fyld den med de skyllede, afribbede druer. Sy anden tæt og sirligt sammen og kom den i en gryde med spilkogende, letsaltet vand, som lige dækker. Kog anden – ja, den skal koges – under låg i ca. 1 time, alt efter størrelse.
  2. Tag anden op af gryden og gem suppen, den skal bruges til sovsen og til risene. Læg anden i et ovnfast fad med brystet opad, og sæt den i ovnen ved 250 grader. Steg anden, til den er gyldenbrun – det varer 15-20 min.
  3. Sovs: Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Rør, til blandingen gyldner let. Spæd med kogende suppe. Smag til og tilsæt evt. kulør, hvis det er nødvendigt.
  4. Safranris: Smelt smørret i en gryde, og lad de hakkede løg snurre klart heri. Rør risene i og rør om, til risene er klare. Tilsæt koghed suppe lidt ad gangen.
  5. Når risene er møre, tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe. Smag risene til, måske skal de have lidt salt.
  6. Del anden i portionsstykker og anret den på et fad sammen med druerne. Server safranrisen til.
Velbekomme!
Opskrifter: John Price
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri