Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Gør anden i stand: Fjern overflødigt fedt ved gumpen. Skær hals og evt. vinger af. Tør den ud- og indvendigt. Gnid den indvendigt og udvendigt med salt og krydr med peber.
  2. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i kvarte. Læg æbler og tranebær ind i anden og luk med kødnåle. Læg anden på ryggen i ovnen på en rist over en bradepande. Sæt den nederst i ovnen ved 160 grader. Beregn 45 min.s stegetid pr. kg.
  3. Hæld af og til afsmeltet fedt fra bradepanden, så det ikke bruner. Vær sikker på, at
  4. anden er gennemstegt. Prik med f.eks. en kødnål i låret: Den saft, der siver ud, skal være klar og ikke lyserød. Efterbrun anden, hvis den ikke har fået nok farve, eller skindet ikke er sprødt: Skru ovnen op til 225 grader.
  5. Lad den hvile 20 min., før den skæres ud: Lårene skæres af helt inde ved kroppen og deles i knæleddene. Vingerne skæres løs i leddene og vrides rundt.
  6. Brystkødets fileter løsnes langs brystbenet og skæres i skiver på tværs.
  7. Sovs: Kog bouillon af kråse, hals og evt. vingespidserne: Brun dem i en gryde i lidt andefedt. Pil og hak løg og hvidløg, skræl guleroden, skær den ud i mindre stykker og brun dem i gryden.
  8. Kom tomat, timian og rødvin i og hæld vand på, så det dækker. Skum fedt og urenheder væk, og lad bouillonen småkoge i 2-3 timer. Si den og kog den evt. ind, så den bliver kraftigere i smagen.
  9. Hæld sky fra bradepanden ved. Jævn sovsen med majsstivelse udrørt i vand, lad den koge 2-3 min. og smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri